Αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, με βασικό αντικείμενο την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμα και να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, ενώ θα πρέπει να εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο που διαρρέει το Υπουργείο, αυτό έχει ως εξής:

1) Σούπερλιγκ με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλους και επιπλέον έσοδα, πιθανόν με την μορφή ποσοστού από το στοίχημα (αν θεσμοθετηθεί). Το πρωτάθλημα θα έχει δύο γύρους και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6. Οι θέσεις 7-12 θα παίζουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο.

2) Εξετάζεται η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας, Σούπερλιγκ 2, με τη συμμετοχή 10 ομάδων, επίσης με αυξημένα έσοδα. Το πώς ακριβώς θα γίνει ο καταμερισμός των ομάδων (δηλαδή ποιες ομάδες της Σούπερλιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ θα συγκροτήσουν τη νέα κατηγορία και με ποια διαδικασία) θα ξεκαθαρίσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

3) Φουτμπολ Λιγκ με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και έσοδα που θα βελτιώσουν την σημερινή εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η κατηγορία.

Συνολικά θα υπάρχουν τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα με μόλις 34 επαγγελματικές ομάδες, ενώ ο τηλεοπτικός πάροχος δεν θα είναι φυσικά μόνο η Nova αλλά τουλάχιστον άλλος ένας (πιθανόν η ΕΡΤ με την συνδρομή της κυβέρνησης).

Πηγή: SDNA.gr