Οιωνοί… λύτρωσης για Πιερικό, συνθήκες εμπλοκής Συμεωνίδη

Ανοίγει ο δρόμος για την εμπλοκή νέων επενδυτών στον Πιερικό, με επικεφαλής τον Γιάννη Συμεωνίδη, χρηματοδότη του Διαγόρα Σεβαστής, πρώην παράγοντα του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και «κουμανταδόρο» στην ΕΠΣ Πιερίας, δίπλα στον πρόεδρο, Στέργιο Τόκα.

Ο Συμεωνίδης εκδήλωσε από μήνες την πρόθεση ανάμειξης στους «μελανόλευκους», πιθανότατα σε σχήμα με άλλους τοπικούς επιχειρηματίες (πιθανότατα τελικά χωρίς τον Τάσο Σαραηλίδη, παρά τις αρχικά περί αντιθέτου ενδείξεις) και η τροπολογία που είναι στα… σκαριά, μετά την υπόσχεση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην… Παναχαϊκή, για ρύθμιση των προβλημάτων και επάνοδο με νέο ΑΦΜ σε επαγγελματικές κατηγορίες, που «πιάνει» και τον Πιερικό, σύμφωνα με το pieriasport.gr! Αν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης «περάσει» σε ισχύ στη Βουλή την τροπολογία, οι ομάδες που επιστρέφουν από την επαγγελματική Φούτμπολ Λιγκ στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική, μπορούν με νέο ΑΦΜ να δημιουργήσουν νέα ΠΑΕ, χωρίς να «κουβαλούν» χρέη προηγούμενων διοικήσεων.

Σε τέτοια περίπτωση, ο Πιερικός έχει τα εχέγγυα και το υπόβαθρο για πρωταθλητισμό χωρίς… βαρίδια και εμπόδια, σε μια ισχυρή «συμμαχία» και με άλλα οικονομικά δεδομένα. Για τον μεθαυριανό εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, ο Μιχάλης Ζιώγας δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Βαγγέλη Λαζόπουλο, αμφίβολος λόγω ίωσης είναι ο αρχηγός Σίμος Παπαδόπουλος, ενώ στη Γαλλία με άδεια βρίσκεται ο 16χρονος στόπερ των «μελανόλευκων», Γιώργος Γαλανόπουλος.