Κατσαρός: «Ξανά αξιοπρεπής η Καρδία, ως 15 Νοέμβρη στο σπίτι μας»

Συνέντευξη τύπου επ’ ευκαιρία της κυριακάτικης έναρξης πρωταθλήματος, με τον Πιερικό στη Ραιδεστό, παραχώρησαν σε ξενοδοχείο της Θέρμης («AVALON») ο πρόεδρος της Καρδίας, Κώστας Κατσαρός και ο προπονητής, Φώτης Αλεξίου, παρουσία του κοινοτάρχη Μάκη Τρικαλιάρη, που επίσης πήρε το λόγο.

Ουσιαστικά, ο ισχυρός άνδρας των «πράσινων» παραδέχτηκε πως «μπήκε το νερό στο αυλάκι για το γηπεδικό και ως τις 15 Νοέμβρη θα είμαστε σπίτι». Επίσης, ο πρόεδρος της Καρδίας ξεκαθάρισε ότι φεύγει… ούτως ή άλλως στο τέλος της σεζόν, επεσήμανε ότι η ομάδα θα είναι ξανά αξιοπρεπής και προέτρεψε… άπαντες να μην στοιχηματίσουν στον υποβιβασμό της! Αναλυτικά, ο Κατσαρός είπε…

Για το γηπεδικό: «Ένα ούτως ή άλλως δύσκολο πρωτάθλημα, γίνεται πιο δύσκολο για εμάς λόγω της γνωστής ιδιαιτερότητας με το γήπεδο. Έχουμε πλέον αισιοδοξία και υπομονή, εδώ που φτάσαμε, ότι το πολύ αρχές Νοεμβρίου θα μπούμε στο γήπεδο. Περιμέναμε 40 μήνες, μας μένουν πλέον σχεδόν 40 μέρες! Ο ειδικός σύμβουλος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Νίκος Λαγός, μας εξασφάλισε προπονητήριο στη Ραιδεστό. Τον ευχαριστούμε όπως και τον Δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο. Ευχαριστούμε φυσικά και τον Αστέρα για τη φιλοξενία, είμαστε κοντά στο χωριό μας, αλλά και τον κοινοτάρχη Καρδίας, Μάκη Τρικαλιάρη. Μας βοηθά χρόνια, είναι ο… άνθρωπός μας! Στο γήπεδό μας μένει ο φωτισμός, είναι όλα τακτοποιημένα για να παίξουμε στη Γ΄ Εθνική. Για την άδεια δεν ισχύει στη Γ΄ Εθνική ότι στις επαγγελματικές κατηγορίες, αρκεί η έγκριση της Αστυνομίας. Στο 95% των γηπέδων ουσιαστικά δεν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις αδειοδότησης, το ίδιο ισχύει και για τη Ραιδεστό. Μπήκε το νερό στο αυλάκι, όλα άλλαξαν από τη στιγμή που ο Δήμαρχος πήρε πάνω του το ζήτημα. Χωρίς γήπεδο φτάσαμε στα όριά μας, δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Θέλουμε 15 Νοεμβρίου να παίζουμε εκεί. Φύγαμε από το Α΄ τοπικό από το χωριό πριν 4 χρόνια και θα γυρίσουμε… σπίτι στη Γ΄ Εθνική».

Για τις ακαδημίες: «Οι ακαδημίες μας αγωνίζονται στον Τρίλοφο, ήδη εγγράψαμε 50 παιδιά φέτος, θέλουμε άλλα 20. Παρότι γυρνούσαμε σαν… ζητιάνοι, ο γενικός αρχηγός Κώστας Σαμαράς μάζεψε δελτία και κατεβάζουμε ομάδα νέων».

Για την τοπική κοινωνία: «Η Καρδία είναι ένα μικρό χωριό. Τώρα έφτασε τις 4.500 κατοίκους. Το ταβάνι της είναι η Γ΄ Εθνική, δεν μπορεί παραπάνω. Και εδώ… όσο αντέξει. Έχουμε κάποιους βασικούς χορηγούς που ευχαριστούμε, ενώ δώσαμε 100 διαρκείας και θα διαθέσουμε και άλλα. Ο κόσμος γενικά ανταποκρίνεται, δεν μπορούμε να έχουμε παράπονα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει και έδρα. Οι επώνυμοι του χωριού όμως δεν έχουν βοηθήσει επαρκώς και γι’ αυτό δεν φταίει το… γήπεδο, περιμένουμε περισσότερα από εκείνους».

Για τον ίδιο, το τι πέτυχε και τη συνέχεια της διαδρομής του: «Παίρναμε πρωταθλήματα με στόχο να φτιάξουμε γήπεδο! Αυτή η παρέα πέτυχε όλους τους στόχους. Δεν υπάρχει λόγος να μείνω μετά το καλοκαίρι. Αν δεν βρεθεί κάτι άλλο διοικητικά, μοιραία, αναπόφευκτα και νομοτελειακά, γυρνάμε στο τοπικό. Αν δεν βρεθεί άνθρωπος να καλύψει τις… ζημιές. Τον Μάιο ήμουν προβληματισμένος, για το αν έπρεπε να μείνω. Μαζί με τον Τάσο Σαπατακίδη και τον αδερφό μου, Βασίλη που έχουμε την λογιστική-φοροτεχνική εταιρεία «ΠΡΟΒΛΕΨΗ» αναλαμβάνουμε το 90% του μπάτζετ. Αν δεν βρω διάδοχη κατάσταση το καλοκαίρι, θα θεωρήσω τον εαυτό μου… αποτυχημένο! Εφτά χρόνια εισέπραξα χειροκρότημα και επαίνους από το χωριό, λόγω των επιτυχιών, κανείς δεν είχε κάτι αρνητικό να μου προσάψει. Βέβαια, μετρά και τι παραδίδεις στο τέλος και σε ποιον».

Για τον ρόλο του Φώτη Αλεξίου: «Αν δεν έλεγε το «ναι» ο Φώτης Αλεξίου, που αγαπά τόσο την Καρδία, δεν θα κατεβαίναμε! Τον ευχαριστώ, ανέδειξε προπονητές όπως ο Αλεξόπουλος και τώρα ο συνεργάτης του, Γουγουτσάς, ενώ στην παρέα είναι και οι Κώστας Σαμαράς, Γιώργος Μπακιρτζής, Μιχάλης Σαμαράς και Γιώργος Μπαβέλης. Μια παρέα 10 ατόμων, όλοι εθελοντές, τους έχω υποχρέωση».

Για τη φιλοσοφία και τους στόχους της ομάδας: «Δίνουμε το βήμα ανάδειξης σε νέους παίκτες από το τοπικό, πήραμε το καλοκαίρι 15 δελτία, από Α΄ και Β΄ ΕΠΣΜ, ακόμα και από Γ΄ τοπικό! Παρότι είμαστε ένα σκαλί από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Η Καρδία είναι παράδειγμα για άλλες ομάδες.Ο Φώτης και τα… μωρά του μπορούν να τα καταφέρουν. Έχουμε μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια. Κάποιοι παίκτες, περίπου 6, έφυγαν για Β΄ Εθνική ή πρωταθλητισμό στη Γ΄, ενώ και άλλοι είχαν προτάσεις και τους ευχαριστώ που έμειναν. Μπορώ να πω ότι και φέτος θα είμαστε αξιοπρεπείς. Ο όμιλος γίνεται πιο δύσκολος, με ιστορικές ομάδες και την προσθήκη του Ηρακλή. Ήδη αφουγκραζόμαστε από πολλούς ότι είμαστε φαβορί για… φούντο! Μην βιάζεστε και μην στοιχηματίζετε εις βάρος μας, δεν θα πέσει η Καρδία (σ.σ. γέλια)!?».

Για επενδυτικές προτάσεις του τελευταίου διαστήματος: «Υπήρξαν δυο επενδυτικές προτάσεις το τελευταίο διάστημα. Η μια ήταν σοβαρή, αλλά δεν με κάλυψε στα οικονομικά σε ελέγχους που γίνανε. Η δεύτερη αφορούσε σύμπραξη, ήθελε… πακέτο να φέρει προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Έπρεπε να τις κουβεντιάσω. Τελικά προχωράμε μόνοι».

 

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ: «Παίκτες με άγνοια κινδύνου»

Ο προπονητής της Καρδίας, Φώτης Αλεξίου, έδωσε το δικό του στίγμα: «Παραμένω στους πρωτεργάτες για τον σχεδιασμό τα τελευταία χρόνια, όπου όλοι είμαστε μια παρέα. Κάνουμε διαρκώς ριζική ανανέωση και πετυχαίνουμε. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, είμαστε χαρούμενοι και τυχεροί που το κάνουμε, σε αυτή την ομάδα με τόσο μέλλον. Το λέμε και το… καυχιόμαστε γι’ αυτό το νεανικό ρόστερ, που θα προσελκύσει… αναγκαστικά μεγαλύτερες ομάδες. Το γήπεδό μας θα μας δώσει πολλή δύναμη. Σε έναν όμιλο με τόσες ιστορικές ομάδες, θα έχουμε μόνο κέρδη, μας δίνει θέληση. Όπως η πρεμιέρα με τον Πιερικό, που έχει θητεύσει στην Α΄ Εθνική. Η πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες, αλλά οι παίκτες μας έχουν άγνοια κινδύνου. Δεν είναι… κλασικοί παίκτες Γ΄ Εθνικής, ονειρεύονται να φτάσουν ψηλά. Ατού μας είναι η φιλοδοξία. Ο στόχος μας είναι το… κάθε Κυριακή. Δεν θα χάσουμε ποτέ την καλή ψυχολογία μας, δεν θα διαλυθούμε ποτέ, άσχετα με τα αποτελέσματα, ούτε λέμε ότι πάμε για πρωταθλητισμό για να σωθούμε. Θα είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές. Στα φιλικά δείξαμε θετικά στοιχεία και ανυπομονούμε για την έναρξη».

ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΙΑΡΗΣ: «Στολίδι του Δήμου»

Ο κοινοτάρχης Καρδίας, Μάκης Τρικαλιάρης, έδωσε το δικό του στίγμα: «Εύχομαι καλή σεζόν με υγεία στους παίκτες και επιτυχίες, να ανταποκριθούν στα δύσκολα καθήκοντά τους. Μπαίνει στην τελική φάση το γηπεδικό. Να τοποθετηθεί τώρα ο πλαστικός τάπητας. Περάσαμε από αντίξοες συνθήκες, ήταν κλειστά τα εργοστάσια στην Ευρώπη, αλλά αυτή είναι η τελευταία παράταση. Υπάρχει αποδεικτικό στον Δήμο, για παράδοση τάπητα μέσα στον Οκτώβρη. Όλα γίνονται βάσει νόμου και επιθυμία όλων είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία. Όλες οι οφειλές προς τον εργολάβο είναι τακτοποιημένες ως τώρα. Είμαστε στο τέλος, δεν χωρούν άλλες αναβολές. Μπράβο για τις αντοχές στην ομάδα, που «έτρεχε» αλλού, διαδικασία που κόστισε στην Καρδία. Ως αρχές Νοέμβρη ελπίζουμε να μπούμε στο γήπεδο. Ήδη μπαίνει υδραυλικός για τις εγκαταστάσεις, προχωρά και η κερκίδα ως παράλληλη διαδικασία διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Γίνεται ένας αγώνας εθελοντισμού από τον Κώστα Κατσαρό, τον συγχαίρω και τον ευχαριστώ. Αυτή η ομάδα είναι στολίδι όλου του Δήμου».

Επιμέλεια: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ