Ζάρας: «Αντιδράσαμε στα δύσκολα»

Ο Θοδωρής Ζάρας μίλησε στον ARENA FM 89,4  για την επιτυχημένη πορεία του ΠΑΟΚ που τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Μπάσκετ Λιγκ. Τα βασικά στοιχεία για το καλό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα, είναι η χημεία αλλά και χαρακτήρας των παικτών, όπως είπε.

 

«Η χρονιά είναι επιτυχημένη, έτσι όπως ξεκινήσαμε, ήταν δύσκολα αλλά αντιδράσαμε και κλείσαμε με ένα θετικό τρόπο».

Για τη σειρά με τον Προμηθέα:

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα, τα δύο παιχνίδια στην Πάτρα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η ομάδα τους τελευταίους μήνες έπαιζε πολύ καλά και το αποδείξαμε και στους αγώνες με τον Προμηθέα.

Ξέραμε πάνω-κάτω τους ρυθμούς, λόγω και των παιχνιδιών στην Ευρώπη, ίσως και αυτό να έπαιξε ρόλο παρ’ όλα αυτά και ο Προμηθέας είναι πολύ αθλητική ομάδα και είχαμε συνηθίσει να παίζουμε παιχνίδια σε κοντινές μέρες, κι αυτό έπαιξε ρόλο.

Η χημεία είναι κλασσικό στοιχείο αλλά χρειάζεται, σημαντικό είναι και ο χαρακτήρας των συμπαικτών μου. Δείξαμε ότι αντιδράσαμε στα δύσκολα, προσπαθήσαμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι και αυτό μας βγήκε».

Για το ξεκίνημα που δεν ήταν το αναμενόμενο:

«Στα φιλικά δείξαμε μια εικόνα αλλά δεν είναι τόσο σημαντική. Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα, ευτυχώς για μας τα είχαμε στην αρχή. Κάναμε και διορθωτικές κινήσεις με τα παιδιά που ήρθαν και έδωσαν αέρα και δυναμική και δικαιωθήκαμε. Έχουν μεγάλο μερίδιο επιτυχίας και αυτές οι κινήσεις, η διοίκηση και το προπονητικό τιμ ενήργησαν αστραπιαία και δικαιώθηκαν».

Για το αν το δίπολο μπορεί να σπάσει:

«Έχει πολύ δρόμο για να σπάσει αλλά όχι ότι δεν σπάει, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός εκτός από τα χρήματα που επενδύουν είναι και αρκετά χρόνια σε αυτό το επίπεδο, θέλει πολλή προσπάθεια, είναι πολλά πράγματα. Ευχής έργον είναι να βρεθεί ένας επενδυτής, γιατί αποδεικνύουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρωταγωνιστής, τερματίζει τρίτος».

Τα πλάνα για το καλοκαίρι;

«Για δέκα μέρες ξεκούραση και μετά θα προετοιμαστώ για τη νέα χρονιά, περισσότερο γυμναστική για να αντέξει το κορμί. Κάνω 3.000 σουτ την εβδομάδα πίσω από το σκριν, εύστοχα».