«Τεράστια τιμή η Εθνική Ελλάδας»

Ξεκίνησε το προπονητικό τριήμερο της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ νέων, υπό τις οδηγίες του προπονητή της Κύμης Γιάννη Καστρίτη.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, μίλησε για την πρόκληση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας νέων, ενόψει και του Ευρωμπάσκετ του καλοκαιριού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχω πει αρκετές φορές πως είναι τεράστια τιμή η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Νέων Ανδρών. Από εκεί και πέρα αυτό που προέχει δεν είναι το σταφ, ή τα πρόσωπα. Το σημαντικότερο είναι οι παίκτες και οι νέοι είναι σήμερα οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Σκοπός μας είναι να τους βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται πριν μπουν στο επαγγελματικό μπάσκετ ουσιαστικά και φυσικά να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, εκπροσωπώντας την χώρα μας, είτε στα φιλικά, είτε στις επίσημες υποχρεώσεις.

Δεν νομίζω πως έχει διαφορά όταν μιλάμε για Εθνικές Ομάδες. Οπωσδήποτε η ηλικία αυτή έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Περνάνε την εφηβεία πια και γίνονται άνδρες. Είναι παιδιά που έχουν ενέργεια και διάθεση. Στόχος μας είναι να τα βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, ώστε να δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.»

 

«Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε κάθε χρόνο εδώ. Το περιμένουμε όλοι πως και πως, γιατί ξαναβρισκόμαστε, είμαστε μια καλή παρέα και ξέρουμε πως θα μαζευτούμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Υπάρχουν νέα πρόσωπα, νέος προπονητής, υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σημεία, αλλά παραμένει σταθερό το γεγονός πως θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο, για να να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν έχει σημασία τελικά ποιος δεν είναι πια εδώ ή ποιος είναι, αλλά το να κάνουμε το καλύτερο. Δεν σκεφτόμαστε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το «φορτίο» είναι βαρύ κάθε χρόνο, πάντα. Ξέρουμε πως η Ελλάδα έχει μαι μεγάλη ιστορία πίσω της στο μπάσκετ. Έχουμε όλο το καιρό μπροστά μας να δουλέψουμε, να προετοιμαστούμε και να προσπαθήσουμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πάλι».