«Τελικός» με Ισραήλ για Εθνική γυναικών

Η Εθνική ομάδα των γυναικών αντιμετωπίζει στις 17:00 στο κλειστό της Κοζάνης το Ισραήλ, για την 6η και τελευταία ημέρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019, σ’ έναν «τελικό» που θα κρίνει την πρόκρισή της στο επόμενο Ευρωμπάσκετ.

Να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την δεύτερη θέση (8 βαθμούς η Ελλάδα και 7 το Ισραήλ), ενώ η αδιάφορη Πορτογαλία με την νίκη επί του Ισραήλ (75-72), έκανε… δώρο στην «γαλανόλευκη», αφού σε τυχόν πρόκριση, η Ελλάδα θα βρεθεί στο Eurobasket ως μια από τις καλύτερες δεύτερες χώρες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς, είναι σίγουρος ότι οι παίκτριές του θ’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ματς, με τον ίδιο να δηλώνει: «Πρόκειται για ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι της σειράς, το οποίο δίνουμε χωρίς μεγάλη προετοιμασία, καθώς η ομάδα έχει μαζευτεί εδώ και λίγες ημέρες, ενώ άμα χάσουμε θα είμαστε σίγουρα εκτός ευρωμπάσκετ.

Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι αύριο (σ.σ. σήμερα) και να περιμένουμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα των άλλων ομίλων για να δούμε αν περάσαμε ή όχι. Είμαι σίγουρος ότι τα κορίτσια θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και θα κάνουν το καθήκον τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σχολίασε μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός.