Συγκλονιστικός Κερ: «Όλα είναι στα χέρια σας, μπορείτε να το αλλάξετε αυτό” (vid)

Με αφορμή το μακελειό στο Marjory Stoneman Douglas High School στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, ο Στιβ Κερ, γνωστός για την ευσυνειδησία του στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, συναντήθηκε με μαθητές σχολείου της Bay Area, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει στο θέμα της οπλοκατοχής.

Ο προπονητής των Ουόριορς ξέρει πως είναι να χάνεις ένα αγαπημένο πρόσωπο από πυροβολισμούς, καθώς ο πατέρας του δολοφονήθηκε στη Βηρυτό, μετά από τρομοκρατική επίθεση.

Ο Κερ έβγαλε μια καθηλωτική ομιλία μπροστά στους μαθητές, ενθαρρύνοντας τους να ταχθούν κατά της οπλοκατοχής, αφηγούμενος την προσωπική του εμπειρία.

«Νιώθω την ευθύνη να μιλήσω για κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θα σας πω σύντομα την ιστορία μου: ο πατέρας μου δολοφονήθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών όταν ήμουν 18. Ήταν στη Βηρυτό, όπου και ήταν πρόεδρος του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου. Δεν θα σας πω ότι μπορείτε να αλλάξετε τους νόμους στην Αμερική και αυτό θα σταματήσει τα πάντα. Αλλά ξέρω αυτό το συναίσθημα, το να χάνεις ένα φίλο, ξέρω πως νιώθουν οι οικογένειες στο Πάρκλαντ. Είναι άθλιο, είναι αποκαρδιωτικό, είναι τρομακτικό. Αλλά είναι απλό: ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, να σώσουμε μερικές ζωές. Το ερώτημα είναι πως θα το κάνουμε. Εγώ ίσως δεν μπορέσω να το κάνω, οι μεγαλύτεροι δεν μπορούμε. Όλα είναι στο χέρι των νέων ανθρώπων. Εσείς μπορείτε να το κάνετε, είστε η επόμενη γενιά», ήταν κάποια από τα λόγια του.

Η ομιλία του προπονητή των πρωταθλητών: