«Σήμερα τρώγαμε… σίδερα»

Για την πολύ σημαντική νίκη του Άρη, μίλησε ο Σάββας Καμπερίδης, τονίζοντας ότι η άμυνα έπαιξε σημαντικό ρόλο ενώ σημείωσε ότι παρά το θετικό αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» χρειάζονται ενίσχυση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά σχολίασε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την προσπάθεια που κάνανε. Είμαστε η ίδια ομάδα η οποία στους προηγούμενους αγώνες δεχόταν 95+ πόντους, αλλά σήμερα οι παίκτες μου τρώγανε σίδερα στην άμυνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για μας, με πολύ άγχος, χάσαμε εύκολες επιθέσεις, κάναμε εύκολα λάθη κι αυτό μας γέμισε με περισσότερη πίεση. Εδώ θέλω να σταθώ στην παρουσία του κόσμου. Ξέρουν όλοι τη δύναμη του κόσμου του Άρη, αλλά όταν η ομάδα χάνει 5-18 και ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει έτσι, αλλάζει και η ψυχολογία και τα δεδομένα στο παιχνίδι. Θέλω λοιπόν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο γιατί η υποστήριξή του ήταν συγκλονιστική κι έδωσε ώθηση στα παιδιά. Προφανώς καταλαβαίνουμε όλοι ότι ένα αποτέλεσμα για μας δεν φτάνει. Έχουμε έντεκα παιχνίδια αλλά θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Μακάρι να υπάρχει υγεία και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Για την αλλαγή εικόνας στην άμυνα: «Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω γιατί την ίδια δουλειά είχαμε κάνει στην άμυνα και στην προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ όπου δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεχθήκαμε 44 πόντους στο ένας εναντίον ενός. Όταν εκεί βάζεις το κορμί σου μπροστά, αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με οποιαδήποτε τακτική. Παίξαμε ο ένας για τον άλλον».

Για το αν ισχύουν τα όσα είχε πει για την αναγκαιότητα αλλαγών: «Ισχύει ότι είπα στο προηγούμενο παιχνίδι. Η διοίκηση της ομάδας κάνει προσπάθεια για να άρει τα ban, εμείς κοιτάμε την αγορά, αλλά μέχρι να γίνει αυτό πορευόμαστε όπως είμαστε. Θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε προφανώς. Στόχος είναι να πετύχει η ομάδα τις νίκες που χρειάζεται, πράγμα που δεν είναι εύκολο».

Για τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα της ομάδας του: «Στον αγώνα με το Λαύριο σταματήσαμε να παίζουμε στην τελευταία περίοδο με συνέπεια να δεχθούμε 27 πόντους. Σήμερα, όταν ο Ηρακλής έπαιξε ζώνη, είχαμε κακές αποφάσεις αλλά και χαμένα ελεύθερα σουτ. Η ομάδα, ωστόσο, συνέχισε να παλεύει και ήταν συνεπής στην άμυνά της. Βρήκαμε τις λύσεις μέσα από τις συνεργασίες των ψηλών, γι’ αυτό ήρθε και η νίκη. Είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα να πορεύεται και να προπονείται σκληρά, να βρίσκουν κίνητρο τα παιδιά, όταν χάνεις συνέχεια και είσαι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Μια νίκη δίνει μια τόνωση στα παιδιά για να προσπαθήσουν περισσότερο στη διάρκεια της εβδομάδας».