Σαλούστρος: «Ανοίγονται νέες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα – Ευλογία η Εθνική»

Ο νέος καλαθοσφαιριστής του Περιστερίου, Χρήστος Σαλούστρος, μίλησε στον ARENA 89,4 για την Εθνική Ελλάδος, την παρουσία του μέχρι πρότινος, το νέο πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό και τις ευκαιρίες που εμφανίζονται για άλλες ομάδες.

Πιο αναλυτικά, όσα είπε:

Για την πλήρη Εθνική και την “ατυχία του”: “Δεν το θεωρώ ατυχία, ίσα ίσα το θεωρώ ευλογία. Το γεγονός ότι δεν είμαι πλέον στην ομάδα με στεναχωρεί λίγο, αλλά δεν υπάρχει θέμα. Από την πρώτη στιγμή που ο κόουτς μου ανακοίνωσε ότι δεν συνεχίζω στην ομάδα, ένα πλατύ χαμόγελο και μια χαρά έκαναν την εμφάνιση τους. Μαζί με τα παιδιά που τους ευχήθηκα καλή επιτυχία και είδα πόσο σημαντικός ήμουν μέσα στην ομάδα, χαιρετηθήκαμε και πράγματι, πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά και είναι απόλυτα πλήρης”.

Για το αν έχει ταβάνι η Εθνική ομάδα: “Δεν ξέρω. Είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς από όσους είναι μέσα στην ομάδα. Ακόμη και οι προπονητές, οι παίκτες. Το λέω αυτό, γιατί είναι πολύ πλήρης, έχει πολύ ύψος, πολύ βάθος, αν μπορέσουμε να πούμε ότι κάτι λείπει, είναι το σταθερό καλό τρίποντο. Γιατί δεν είμαστε μια σχολή που βγάζει παίκτες με πολύ καλό τρίποντο.

Ωστόσο, διαθέτουμε αθλητές που μπορούν να κάνουνε πολλά πράγματα. Έχουμε ένα δίδυμο φωτιά στα γκάρντ, τον MVP του NBA, τον Παπανικολάου που προσφέρει πολλές λύσεις, ο Μπορούσης, ο οποίος μπορεί να παίξει και 4 και 5, σε σχήματα μαζί με τον Γιάννη. Ο Θανάσης δίνει πολλή ενέργεια. Η ομάδα αυτή μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.  Πρώτα από όλα να είμαστε υγιείς, να φτάσουμε οι 12 καλύτεροι στο τέλος, να τα πάμε καλά στα πρώτα παιχνίδια και μετά να μετρήσουμε δυνάμεις στα χιαστί παιχνίδια. Θεωρώ πως θέλει και λίγη τύχη.

Για την επόμενη ημέρα του ίδιου: “Σήμερα έχω ρεπό είναι η αλήθεια. Από αύριο ξεκινάω προπονήσεις, και από τη επόμενη εβδομάδα ενσωματώνομαι με την ομάδα μου, το Περιστέρι. Έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, έχουμε και εγχώριες. Είναι σκληρό σίγουρο για μένα, αλλά είναι αυτό που αγαπάω. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό, είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να ζήσουμε με αυτό και θέλω να δουλεύω και να βελτιώνομαι όσο περισσότερο μπορώ. Θέλω να αποδείξω ότι αξίζω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και στην Εθνική”.

Για το νέο πρωτάθλημα: “Ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό δεν έχει σίγουρα την ίδια αίγλη, αλλά από την άλλη σαν παίκτης, καταλαβαίνω ότι ανοίγει μια θέση και μια προοπτική, για τον τελικό, την οποία δεν είχες ποτέ πριν. Πέρυσι, με τον Προμηθέα όπου αποκλείσαμε την ΑΕΚ, και φτάσαμε στον τελικό, είναι κάτι που μπορεί να μην ξαναγίνει. Σίγουρα ένας τελικός χωρίς Ολυμπιακό δεν θα είναι το ίδιο, αλλά μπορούν να βρεθούν εκ των έσω ομάδες σαν τον Ηρακλή, τον Ήφαιστο που έχουν ανέβει πάρα πολύ και αυτό δίνει την ποιότητα από την πιο κάτω κατηγορία. Δεν πρέπει να πούμε ότι επειδή λείπει ο Ολυμπιακός, καταστράφηκε το πρωτάθλημα.

Ίσα-ίσα, πρέπει να στηρίξουμε τις άλλες ομάδες που μπορεί να ήταν στην αφάνεια και γιατί όχι να διεκδικούν στα ίσια και το πρωτάθλημα. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά επίπεδα παραπάνω και είναι ευρέως γνωστό αυτό. Αλλά ανοίγονται ευκαιρίες σε ομάδες όπως ο Προμηθέας, η ΑΕΚ, το Περιστέρι και γιατί όχι να είναι και ανταγωνιστές για το πρωτάθλημα. Μόνο καλό αυτό θα κάνει στο πρωτάθλημα, απλά εμείς το βλέπουμε ως αρνητικό. Χαίρομαι που ο Ηρακλής κάνει καλές κινήσεις, έχει έναν καλό προπονητή και βλέπουμε ότι είναι μια ομάδα, που παρόλα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και του Άρη, πάει να κάνει κάτι. Και είναι η τρίτη ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από χρόνια. Πρέπει να ασχοληθεί ο κόσμος. Ένα κατάμεστο Ιβανώφειο, είναι μια από τις καλύτερες έδρες. Επίσης και του Ιωνικού, είναι δύσκολη έδρα. Είναι ομάδες ιστορικές. Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε τις ομάδες”.