«Ο Άρης θα είναι ελκυστικός»

Ο νέος προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Άρη, Σίμος Συρόπουλος, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον ερχομό του στις «κίτρινες» και τους στόχους της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την απόφασή του να έρθει στον Άρη: «Μου έγινε μία πρόταση, διερευνητική στην αρχή, ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους της διοίκησης και με τον Άγγελο τον Πανταζή, ο οποίος έχει δείξει στα προηγούμενα χρόνια ότι αποτελεί ένα εχέγγυο για τη λειτουργία του τμήματος και στη δεύτερη συνάντηση που είδα και τους υπόλοιπους ανθρώπους, οι οποίοι θα στελεχώσουν το διοικητικό σχήμα, με έπεισαν ότι αυτό που πάμε να κάνουμε θα έχει ευτυχή κατάληξη».

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς: «Θέλουμε να στήσουμε ξανά την ομάδα. Ασχέτως, όμως, από αυτό, η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική, γιατί δεν γίνεται ο Άρης να μην είναι ανταγωνιστικός. Ταυτόχρονα, όμως, στόχος μας είναι να δουλέψουμε από κάτω και ο σύλλογος να λειτουργήσει σαν ενιαίο κομμάτι».

Για τη ενασχόλησή του με τις ακαδημίες: «Θα έχω υπό πλήρη έλεγχο αυτά τα τμήματα, όπως, επίσης και τις ακαδημίες των κοριτσιών, που θα στελεχωθούν γρήγορα από κάποιους προπονητές».

Για την επάνοδο στην Α1: «Μία ομάδα που χτίζεται τώρα δεν μπορεί να διεκδικήσει αμέσως την άνοδο. Το πρωτάθλημα προβλέπεται να είναι ανταγωνιστικό, αφού όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει, ειδικά αυτές της Θεσσαλονίκης».

Για το ότι γνωρίζει το μυστικό της επιτυχίας της ανόδου, καθώς αριθμεί επτά ανόδους: «Ναι, η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετές άνοδοι με αρκετές ομάδες. Το τρίπτυχο διοίκηση-προπονητής-παίκτες αν μπορεί να λειτουργεί σωστά, μπορεί να φέρει επιτυχίες».

Για τις μεταγραφές: «Κάποια παιδιά έφυγαν από την ομάδα, γιατί υπήρχε ένα κενό για ένα μεγάλο διάστημα. Προσπαθούμε να το καλύψουμε, νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο Άρης θα είναι ελκυστικός και αντί να φεύγουν παιδιά, θα έρχονται».