Μπλεγμένοι σε σκάνδαλο ιδιοκτήτες ομάδων του NBA

Μπλεγμένοι στο σκάνδαλο των σεξουαλικών καταγγελιών του Χάρβει Γουάϊνσταϊν βρέθηκαν ιδιοκτήτες ομάδων του ΝΒΑ

Πρόκειται για τον Τζέιμς Ντόλαν των Νιου Γιορκ Νικς και τον Μαρκ Λάσρι των Μιλγουόκι Μπακς, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην αγωγή που κατέθεσαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έξι γυναίκες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν, εμπλέκοντας συνολικά 11 υπαλλήλους της εταιρίας «Miramax».

Στο κατηγορητήριο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «New York Daily News» γίνεται η εξής αναφορά στον Τζέιμς Ντόλαν, ιδιοκτήτη εδώ και πολλά χρόνια των Νικς: «Ο Ντόλαν ήταν διευθυντής της Weinstein Company και γνώριζε το μοτίβο του Γουάινσταϊν και την πρακτική της σεξουαλικής συμπεριφοράς προς τις γυναίκες.

Όσον αφορά στον Μαρκ Λάσρι, συνιδιοκτήτη των Μπακς, το κατηγορητήριο αναφέρει την ίδια κατηγορία, ενώ οι Μπακς δεν έχουν προβεί σε κάποια δήλωση προς το παρών σε αντίθεση με την ομάδα της Νέας Υόρκης η οποία αναφέρει:

«Μόλις λάβαμε την αγωγή και την εξετάζουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε κάποιο σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μπορούμε πάντως να δηλώσουμε ότι ο κύριος Ντόλαν είναι βέβαιος ότι έπραξε όπως έπρεπε σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την περίοδο που πέρασε στο συμβούλιο του Γουάινσταϊν».