Ν.Χατζηβρέττας στον ArenaFM:”Οι εγκαταστάσεις βοηθούν πολύ τα παιδιά”

Στον Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού, Νίκος Χατζηβρέττας, μιλώντας για τις ακαδημίες που τρέχει,την σημαντικότητα του να δουλεύει κάποιος με μικρά παιδιά, αλλά και τις εγκαταστάσεις που έχει βελτιώσει για να προσφέρει καλύτερη προπόνηση στα μικρά παιδιά.

Αναλυτικά τι είπε στον Arena 89,4:

Επίμονη προπόνηση χρειάζεται, να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, όλα τα παιδιά. Έρχονται πολλά παιδιά έρχονται από πολλές περιοχές. Μας εμπιστεύονται, όλοι οι συνεργάτες μου δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προπόνηση, για να καταλάβουν τα παιδιά το νόημα του παιχνιδιού. Είναι ωραίο να αγαπάς την δουλειά σου και να εξελίζεσαι, να βγάζεις ενέργεια στο γήπεδο, τα παιδιά πρέπει να το καταλάβουν να έχουν στόχους. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι πρωταθλητές, απλά όλοι πρέπει να μάθουν πράγματα από τον αθλητισμό και για τη ζωή. Όλα τα αθλήματα βοηθούν σε αυτό. Μέσα από το μπάσκετ προσωπικά έμαθα να δουλεύω, αν το κάνεις με αγάπη θα βγει κάτι θετικό.”

Για το που προπονείται η ακαδημία του:

Έχουμε δύο γήπεδα που στεγαζόμαστε. Το ένα στον Εύοσμο το άλλο στο Κορδελιό. Έχουμε τοποθετήσει μαξιλάρια στο ένα που δεν είχε. Έχουμε καλή σχέση με τον Δήμο και το αξιοποιούμε αυτό. Οι ανάγκες το ζητούσαν να βελτιώσουμε το 2ο γήπεδο, υπάρχουν πολλά παιδιά. Έκανα ένα χώρο σαν προπονητήριο. Στην ουσία έχουμε δύο σπίτια! Προσπαθούμε να χτίσουμε την ομάδας μας να ναι σε ένα καλό επίπεδο . Να ανδρωθούν μέσα από την ομάδα.

Οι ανάγκες το ζητούσαν να φτιάξω γήπεδο. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες που χρησιμοποιούν πολλές εγκαταστάσεις, οπότε μόνο από τα γήπεδα που παρέχει ο Δήμος, είναι δύσκολο να κάνεις δουλειά. Έχουμε και βόλευ πρέπει να πω. Η Μαρια Γαβαλά, που είναι η προπονήτρια κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι πολύ καλή. Να πατήσουμε στα πόδια μας γιατί θα’χαμε προβλήματα.”

Για την δράση του, που έχει φτιάξει το ένα γήπεδο και έχει αναδομήσει το άλλο:

Εμείς μεγαλώσαμε σε ανοιχτά γήπεδα, όμως τα πράγματα εξελίσσονται, οι εγκαταστάσεις πρέπει να συμβαδίζουν με την εξέλιξη. Πιστεύω στην δουλειά στο γήπεδο είμαι άνθρωπος του γηπέδου. Ήταν μονόδρομος να τα φτιάξω, οι σύλλογοι πρέπει να καταλάβουν ότι όσο καλύτερα είναι τα γήπεδα τόσο το καλύτερο για τα παιδιά για όλους τους συλλόγους. Μιλάω για όλα τα γήπεδα όλων των αθλημάτων. Πρέπει να είναι καλά, για να βοηθούν τα παιδιά να ξεφεύγουν λίγο από τα κομπιούτερ, να βγαίνουν έξω να μπαίνουν σε ένα άλλο και ωραίο περιβάλλον.