Ξανθόπουλος: «Δυσαναπλήρωτο το κενό του Βασίλη»

Φίλοι, συγγενείς άνθρωποι του Άρη και του μπάσκετ συνόδευσαν σήμερα το Βασίλη Βουρτζούμη στην τελευταία του κατοικία. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος που πέρασε δύο χρόνια στην ομάδα των κίτρινων, το 2015-2017 μίλησε στον ARENA FM 89,4  για την απώλεια, ενός ανθρώπου με όλη τη σημασία της λέξης, όπως είπε.

«Είναι λίγο δύσκολο, δεν έχω ξαναμιλήσει για άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή και ειδικά για τον Βασίλη , ένας άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης. Ήταν ανάμεσα σε παίκτες προπονητές και στη διοίκηση, κοντά στους παίκτες, όμως.

Τη δεύτερη χρονιά -που ήμουν στην ομάδα- μάθαμε για το πρόβλημα υγείας, δύσκολη εποχή για μας, ήμασταν κοντά , ζήσαμε έντονες στιγμές καλές και κακές και γενικά το κλίμα στην ομάδα ήταν οικογενειακό και αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στο Βασίλη και γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο.Η απουσία του ήταν αισθητή. Σαν παίκτες την πρώτη χρονιά που τον είχαμε ήταν πάντα δίπλα, με ένα άγγιγμα , μια αγκαλιά»

 

Είχε έρθει οδικώς σε ένα παιχνίδι. Αν μιλήσεις και με τους ανθρώπους της ΑΕΚ καταλαβαίνεις, ποιος είναι ο Βουρτζούμης. Την προηγούμενη μέρα μου είχαν πει ότι δεν ήταν καλά. Πέρσι όταν μας είπαν ότι δεν είναι καλά τα πράγματα, ο άνθρωπος υπερέβαλλε εαυτό, ταλαιπωρήθηκε . Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο, ήταν πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα. Να είναι καλά τα παιδιά και η γυναίκα του. Για τους ανθρώπους που ήταν κοντά του είναι πολύ δύσκολο. Κι εμείς τον νιώθαμε σαν οικογένεια μας. Για πολλούς ανθρώπους καταλαβαίνουμε την αξία τους αφού πεθάνουν, στο Βασίλη καταλάβαινες την αξία του και εν ζωή».