Ο Σ.Καμπερίδης στον Arena FM: “Να παρουσιαστούμε έτοιμοι με Ρέθυμνο” (audio)

Ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Ρέθυμνο (14/01, 15.30) για τη Στοίχιμαν Μπάσκετ Λιγκ και ο βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη, Σάββας Καμπερίδης μίλησε στον Arena FM, για το τι θα πρέπει να προσέξουν οι κίτρινοι για να πάρουν τη νίκη. Αναφέρθηκε παράλληλα και στην παρουσία του Άρη στο Τσάμπιοςν Λιγκ στο μπάσκετ.

Όσον αφορά το παιχνίδι του Άρη με το Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα:

«Θα είναι δύσκολο αλλά το θετικό είναι ότι είναι Κυριακή και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη μία μέρα παραπάνω για να είμαστε πιο φρέσκοι. Είναι απαιτητικό παιχνίδι, ειδικά στην έδρα του, το Ρέθυμνο παίζει, έχει καλά αποτελέσματα και θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι.

Κάθε παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες , το πρώτο και καθοριστικό είναι ο ρυθμός του αγώνα… να ελέγξουμε, να λειτουργήσουμε καλά στην επίθεση, να αποφύγουμε εύκολα λάθη. Χρησιμοποιούν τα χέρια τους και προκαλούν λάθη, και τους δίνεται έτσι η ευκαιρία να βγουν στο ανοιχτό γήπεδο και να σκοράρουν με lay ups ή και με τρίποντα. Οπότε να λειτουργήσουμε καλά στην επίθεση και με καλές επιλογές και καλά ποσοστά στον τρόπο που θα εκτελέσουμε να περιοριστεί το transition παιχνίδι . Τ ο Ρέθυμνο στηρίζεται στους περιφερειακούς παίκτες. Οι Μούντι, Άρμστεντ, είναι οι κινητήριο μοχλοί, δημιουργούν ρήγματα και σπρώχνουν την ομάδα στο transition. Οι ομάδες που στηρίζονται στους Αμερικάνους είναι ιδιαίτερες, πρέπει να είσαι προσεκτικός . Είναι παιδιά με αθλητικότητα, καλοί στο ένας εναντίον ενός, αν σε βρουν ανοργάνωτο παίζουν με αυτοπεποίθηση και μετά δεν μπορείς να τους σταματήσεις”.

Ποιο είναι το πλάνο του Άρη για τον αγώνα με το Ρέθυμνο:

“Καταρχάς, το αμυντικό τρανσιζιον… να μη δεχθούμε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, να ελέγξουμε το ρυθμό να γίνει το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε, να προσέξουμε το τέλος των επιθέσεων, να είμαστε καλοί στο πως θα επιτεθούμε, να πάμε επιθέσεις εκεί που θέλουμε. Το Ρέθυμνο προσπαθεί να είναι επιθετικό στην άμυνα του, αλλά μπορεί μετά να αλλάξουν τα 4άρια, 5άρια τους είναι ευέλικτα με τις αλλαγές στα σκριν δημιουργούν προβλήματα στην εκτέλεση. Να περιοριουμε η δημιουργία βασικά δύο παικτών των Άρμστεντ και Μούντι. Και να προσέξουμε, τον Γιαννόπουλο που παίζει καλά και είναι παραγωγικός. Σ’ αυτά να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι».

Ότι δεν έγινε στο παιχνίδι με Ναντέρ;
“Είναι μεγαλύτερης ποιότητας η Ναντέρ αλλά στο ένας εναντίον ενός η άμυνα δεν ήταν αυτή που έπρεπε και σε αυτά που ήμασταν εκεί καλοί ήταν επειδή ήμασταν καλοί και συνεπείς στην άμυνα και στο pick ‘n roll. Αν διαχειριστούμε σωστά τα δύσκολα σημεία, θα μας δώσουν την ώθηση για τη νίκη”.

Το κενό του Αθηναίου πως θα καλυφθεί;
«Η παρουσία του πολύ σημαντική, ο πιο έμπειρος γκαρντ που έχουμε είναι και ο παίκτης που μπορεί μέσα στον αγώνα να διαχειριστεί μία κρίση, πάνω στην πίεση να κερδίσει φάουλ, αποφορτίζει την ομάδα και οπωσδήποτε η εμπειρία του σε παιχνίδι που θα κριθεί στο ρυθμό είναι καθοριστική».

Οι νέοι παίκτες, Μάρας και Προύιτ, έχουν προσαρμοστεί;
“Προσπαθούν και οι δύο. Για τον Ιβάν είναι σημαντικές οι προπονήσεις , ήρθε οριακά για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Προύιτ πιο μπροστά στο κομμάτι της αφομοίωσης , είναι έξυπνος έχει ενέργεια, επιθετικό ένστικτο αλλά έχει διαφορετικές παραστάσεις όσον αφορά την άμυνα. Και τα δύο παιδιά είναι φιλότιμα και εργατικά. Η προσαρμογή τους είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο αλλά θα μας βοηθήσουν”.

Όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ:
“Νομίζω ότι η πρόκριση θα κριθεί με Αβελίνο, να κερδίσουμε στη Βόννη αλλά αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει ακόμη και με Οστάνδη και Μπεεσίκτας μπορούμε να κερδίσουμε , έχουμε εμπιστοσύνη στο γήπεδο μας”.

*Η συζήτηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο Σάββας Καμπερίδης υποδέχθηκε το τέταρτο μέλος στην οικογένεια του.

«Είναι φοβερή συγκίνηση, είναι δυνατές στιγμές, θα περάσουμε τώρα στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά είναι ωραία πρόκληση για κάθε οικογένεια».

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάββας Καμπερίδης στον Arena FM: