Κ.Κεραμιδάς: «Θέλουν προσοχή οι αντίπαλοι»

Η Εθνική ομάδα των γυναικών υποδέχεται, στη Χαλκίδα,  την Τετάρτη (14/02) την Πορτογαλία για τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2019. Ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Κεραμιδάς μίλησε για την αναμέτρηση.

«Εξαρτάται από εμάς και το πως θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο. Σε αυτούς τους αγώνες ο χρόνος προετοιμασίας είναι μικρός και απλά κοιτάς να πάρεις από την κάθε παίκτρια ό,τι καλύτερο μπορεί να σου δώσει. Οι αντίπαλοί μας σε αυτόν τον όμιλο δεν είναι μεγαθήρια, αλλά είναι αξιόλογοι και θέλουν μεγάλη προσοχή». Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στους φιλάθλους. «Αν κρίνουμε από τους προηγούμενους αγώνες η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και μας βοήθησαν πολύ οι φίλαθλοι να προκριθούμε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Εύχομαι και την Τετάρτη να βρούμε την ίδια ατμόσφαιρα» όπως δήλωσε ο τεχνικός της Εθνικής.

Η αρχηγός της Εθνικής, Εβίνα Μάλτση, χαρακτήρισε τη Χαλκίδα σπίτι της Εθνικής λέγοντας χαρακτηριστικά.

«Είμαστε πάλι σε ένα από τα αγαπημένα μας μέρη και είμαστε ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με αυτό τον τόπο. Σε αυτό το γήπεδο έχουμε πάρει ήδη μια πρόκριση, αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας, περιμένουμε την Τετάρτη τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και εμείς να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Ολα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και η ψαλίδα έχει κλείσει με όλες τις ομάδες. Για μας η νίκη είναι μονόδρομος και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε. Παρόλο που θεωρούμαστε φαβορί του ομίλου λόγω της τέταρτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ, δεν θεωρώ ότι είμαστε. Ο,τι έχουμε καταφέρει το πετύχαμε με την σκληρή δουλειά, την άμυνά μας που είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας και πλέον δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι για μας. Τα παιχνίδια που προηγήθηκαν δεν έχουμε καταφέρει να τα κάνουμε εύκολα και αυτό στο Ισραήλ μας στοίχισε. Η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που μπορούμε να την κερδίσουμε, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι θα δείξουμε μεγάλη σοβαρότητα, θα ανταποκριθούμε καλύτερα στο πλάνο, θα βγάλουμε την ενέργεια που μας έλειψε πάρα πολύ στο Ισραήλ και θα καταφέρουμε να κερδίσουμε».