Γουλιέλμος : «Ο Αγγέλου είναι δώρο Θεού για τον Άρη»

Ο  ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, μίλησε για την εμπλοκή του στην ΚΑΕ Άρης, τον βασικό στόχο του, τη βοήθεια που περίμενε και δεν ήρθε ενώ χαρακτήρισε «δώρο Θεού» τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Όσα είπε ο Δημήτρης Γουλιέλμος στην COSMOTE TV:

«Ο μπασκετικός Άρης είναι κάτι πολύ όμορφο, ρομαντικό αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο. Όπως είπε και ο κύριος Αγγέλου, είναι ομάδα η οποία θα σε τραβήξει είτε στην Κόλαση είτε στα ουράνια. Εμείς προσπαθούμε να φτάσουμε στα ουράνια», είπε και ρωτήθηκε για τους λόγους της εμπλοκής του. «Καταρχήν παρέλαβα μια ομάδα η οποία δεν υπήρχε. Ο Άρης χρειάζεται έναν τσιγκούνη άνθρωπο. Ακολουθούμε την τακτική του… δεν έχω και δεν πληρώνω! Δεν έχω και δεν αναλαμβάνω υποχρεώσεις. Ήταν κυριολεκτικά κλειστή γιατί υπήρχε και επίσχεση εργασίας. Η ομάδα είχε μηδενικά έσοδα και απροσδιόριστα έξοδα. Αυτή τη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι στην οικογένεια του Άρη είναι πληρωμένοι στην ώρα τους», είπε αρχικά.

Ρωτήθηκε για την αμφισβήτηση που υπάρχει, απάντησε ότι.. «Όταν χάνει ο Άρης υπάρχει κάποιος λόγος. Θα χάσει γιατί οι παίκτες δεν αποδίδουν, γιατί ο προπονητής δεν κατευθύνει σωστά, γιατί επίσης η διοίκηση δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Ο φίλαθλος έχει δίκιο και το κακό με μας τους Αρειανούς είναι ότι ξέρουμε μπάσκετ. Έχουν γίνει μετρήσεις στην Ευρώπη οι οποίες δείχνουν ότι ο Άρης είναι η δεύτερη ομάδα σε αριθμό φιλάθλων στην Ευρώπη. Προσωπικά είμαι Άρης. Πολύς κόσμος είναι αυτό που λέμε… «και λίγο Άρης». Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει το μπάσκετ και να μην είναι Άρης. Κι εγώ είμαι ένας από τους απλούς φιλάθλους της ομάδας, με το διαρκείας μας, καθόμουν στη θέση μου ψηλά στην κερκίδα».

Συνεχίζοντας επί των συνθηκών και των δυσκολιών που συνάντηση επανέλαβε ότι… «Ζητούμε σοβαρότητα και ηθική. Τίποτε άλλο. Ο κόσμος ζητάει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Προσωπικά, θα με αντιμετώπιζα πολύ πιο σκληρά, με πιο έντονη δυσπιστία. Δεν έχω υποστεί ακρότητες», είπε και αναφέρθηκε στην κόντρα που υπήρξε με τον SUPER 3. «Δεν μάλωσαν ποτέ με τον Άρη και δεν μου ζήτησαν το παραμικρό. Οι οργανωμένοι δεν μου ζήτησαν τσάμπα εισιτήρια αλλά να πάρουν διαρκείας άποροι Αρειανοί. Αυτό που κάναμε φέτος ήταν να μηδενίσουμε τσάμπα εισιτήρια γιατί δεν υπάρχει λόγος να δίνονται τσάμπα. Αυτό που θέλει ο κάθε φίλος του Άρη είναι «να μην ντρεπόμαστε»».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ρωτήθηκε για τα χρέη της ομάδας, για τον Νίκο Λάσκαρη τη δική του μοναξιά κι αν μετάνιωσε για την απόφασή του. «Ο Λάσκαρης είχε σώσει τον Άρη αρχικά, αλλά μετά την αποχώρησή του ο Άρης είναι χρεωμένος. Από εκεί και πέρασε, δεν έχω μετανιώσει, όπως δεν μετανιώνεις για τις αγάπες στη ζωή σου. Γνώρισα και τον εξευτελισμό αφού στην αρχή μου έκλεισαν τα τηλέφωνα ή δεν σήκωναν τα τηλέφωνα. Από εκεί και πέρα, περίμενα μια ομάδα ανθρώπων να βάλουν χρήματα στην ομάδα αλλά αυτό δεν έγινε. Η πόρτα της ΚΑΕ πάντως παραμένει ανοιχτή».

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος επανέλαβε τη στήριξή του στον Βαγγέλη Αγγέλου λέγοντας ότι… «Ο Αγγέλου είναι δώρο Θεού για τον Άρη. Υπάρχει σεβασμός, ο κύριος Αγγέλου ξέρει μπάσκετ κι εγώ τα οικονομικά. Είναι χαρισματικός προπονητής και πιστεύω ότι του το αναγνωρίζουν όσοι συνεργάστηκαν μαζί του».

Για το ban των μεταγραφών σχολίασε… «Κληρονόμησα μία ομάδα που είχε απαγορεύσεις διεθνών μεταγραφών. Η λύση που ήλπιζα ήταν να πείσω τους πάντες να κουρέψουν τα οφειλόμενα στο 50% και να γίνει ένας διακανονισμός τεσσάρων ετών. Όσον αφορά την πλειοψηφία το έχω πετύχει. Σε όσους δεν το έχει πετύχει θα περιμένω μέχρι να πετύχει. Εμείς κάναμε αυτούς τους διακανονισμούς για να έρθουν οι οφειλές στο ύψος των πραγματικών δεδουλευμένων. Αισιοδοξώ ότι θα βρεθεί η λύση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο».

Για το «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» που γίνονται συζητήσεις προκειμένου να περάσει στα χέρια της ΚΑΕ Άρης, είπε… «Η κάθε ομάδα χτίζεται με την ιστορία και το ήθος, δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα του σήμερα. Ο Άρης είναι ένα διαρκές αγαθό. Ναι γίνονται συζητήσεις για το γήπεδο, ωστόσο υπάρχουν τεχνικά και χρηματοοικονικά θέματα».

Για τον Κριστ Ουάμπα πρόσθεσε… «Είναι ένα παιδί με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. Θα ήθελα να σας αποκαλύψω ότι μία μέρα στην προπόνηση τον βρήκαμε 12 η ώρα το βράδυ λιπόθυμο γιατί είναι όλη μέρα με ένα χυμό. Μπορεί στον Άρη να υπάρχει παντού προσοχή και να υπάρχει διατροφολόγος για τον κάθε παίκτη αλλά το συγκεκριμένο παιδί προέρχεται από μία χώρα που δεν του έχουν μάθει να ζητάει γιατί το θεωρεί παράλογο».

Για τις σχέσεις ανάμεσα τον σύλλογο και το Νίκο Γκάλη κατέληξε… «Ο Νίκος Γκάλης είναι το ελληνικό μπάσκετ. Η σχέση που υπάρχει ανάμεσα μας είναι εξαιρετική αλλά για να μην πέσουμε στα προβλήματα του παρελθόντος, όλα γίνονται σιγά-σιγά και προσεκτικά. Η σχέση του Γκάλη με τον Άρη θα μείνει αιώνια».