Γ.Ψηφίδης: «Στις 21 Φλεβάρη θα υπάρχει λύση στα θέματα του Άρη»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Γιάννης Ψηφίδης μίλησε στον ARENA FM 89,4 για την απόφασή του να πουληθούν κουπόνια στήριξης στην ομάδα μπάσκετ πριν την έναρξη του αυριανού αγώνα με το Λάυριο στο «Nick Galis Hall».

Επίσης, αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στην ΚΑΕ με τον κ. Λάσκαρη, αλλά και στο τι ακριβώς συμβαίνει με τη πενταμελή επιτροπή και τις διαπραγματεύσεις της με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, ενώ αποκάλυψε πως στη γενική συνέλευση της 21ης Φλεβάρη θα έχει βρεθεί λύση στα ζητήματα της ΚΑΕ.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ Άρης: «Η ΚΑΕ αποτελεί ανώνυμη εταιρεία κι έχει αποσπαστεί από τον Ερασιτέχνη. Βάσει νόμου έχουμε ένα 10%, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί είμαστε μειοψηφία. Κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα μπάσκετ του Αυτοκράτορα. Το Άρη μας. Αυτό μας λυπεί. Λυπούμεθα για την κατάσταση του κ. Λάσκαρη, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Φυσικά, αυτό που του συμβαίνει παρασέρνει και την ομάδα μας. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Δεν γίνεται όποιος έχει την πλειοψηφία των μετόχων να παρασέρνει μία ολόκληρη ομάδα με τα προβλήματά του. Εμείς έχουμε μία μεγάλη ευθύνη ως Ερασιτέχνης. Κάναμε μία γενική συνέλευση, εγκρίθηκε η πενταμελής επιτροπή, ενημερώσαμε τον λαό του Άρη και προχωράμε. Ας συμπαρασταθούμε όλοι στις δύσκολες στιγμές που περνά ο Άρης μας».

Για την προσπάθεια με τα κουπόνια στήριξης: «Αύριο γίνεται κάτι σημαντικό. Ο Άρης είναι τρίτος από το τέλος. Αυτή η ομάδα δεν υποβιβάστηκε ποτέ. Πρέπει όλοι μαζί να συμπαρασταθούμε στον μπασκετικό Άρη μας, για να κερδίσει μία εξαιρετική ομάδα όπως το Λαύριο. Χρειαζόμαστε τη νίκη και να είστε σίγουροι ότι ο Άρης θα σωθεί. Καλούμε όλον τον κόσμο να έρθει κοντά μας. Με μίνιμουμ τα δέκα ευρώ μαζεύουμε χρήματα για να τακτοποιήσουμε οφειλές και να δείξουμε στους παίκτες μας και στον προπονητή μας, ότι νοιαζόμαστε. Όσα χρήματα μαζευτούν θα πάνε σε αυτούς. Κουπόνια θα υπάρχουν στα γραφεία του ΑΣ και στα εκδοτήρια. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το εισιτήριο δεν έχει καμία σχέση με τα κουπόνια».

Για το αν ο Ερασιτέχνης θα μπορούσε να κάνει κάτι νωρίτερα για να αποτρέψει την παρούσα κατάσταση στην ΚΑΕ: «Μπήκαμε στον Άρη το 2015 και έπρεπε να διαχειριστούμε έναν σύλλογο που πήγαινε πολύ καλά. Εμείς πιστέψαμε ότι με τον Λάσκαρη ο Αυτοκράτορας θα επιστρέψει. Το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν στα χέρια του κ. Καρυπίδη. Μας ζητήθηκε να μπούμε στον Ερασιτέχνη για να συντελέσουμε έναν συγκεκριμένο σκοπό. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο κ. Λάσκαρης θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Που να ανακατευτεί ο Ερασιτέχνης; Εμείς διαχειριστικά κάναμε κάποια πράγματα με μεγάλη επιτυχία. Ο μόνος που έπρεπε να καταλάβει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο τον Άρη, είναι ο ίδιος ο κ. Λάσκαρης. Εμείς μπορούμε να επέμβουμε τώρα που τα πράγματα φτάνουν στο τέλος της κατηφόρας. Δεν μπορούσαμε να επέμβουμε. Δεν είχαμε άλλα περιθώρια».

Για το αν υπάρχουν εξελίξεις στα διοικητικά ζητήματα: «Δεν μου επιτρέπεται λόγω θέσης να αναλύσω τίποτα. Σε λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι. Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου θα βρεθούμε στη Γενική Συνέλευση και θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η πρόθεσή μας».