«Έτσι μπορεί ο Άρης να κοντράρει τον Παναθηναϊκό»

Ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος, μίλησε στον ARENA FM 89.4 με αφορμή το αυριανό παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό στο «Nick Galis Hall» για την 2η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα πλεονεκτήματα του Παναθηναϊκού: «Κινητήριος μοχλός σε μέγιστο βαθμό είναι ο Νικ Καλάθης. Κάνει την μεγάλη διαφορά επειδή σκοράρει κιόλας. Όταν το κάνει επιτυχημένα, ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα. Για να έχει άσχημη βραδιά ο Παναθηναϊκός, πρέπει να παίξει πολύ καλή άμυνα ο Άρης. Αν δε το κάνει, ο Παναθηναϊκός θα βρει αιφνιδιασμούς, θα βρει ελεύθερα σουτ, θα βρει πικ εν ρολ, θα βρει τελειώματα. Δεν πρέπει να δώσει δικαίωμα ο Άρης στο πάνω-κάτω παιχνίδι στο οποίο αρέσκεται ο Παναθηναϊκός».

Για τον Άρη: «Επιθετικά πρέπει να σκοράρει κιόλας ο Άρης όμως, έδειξε καλά στοιχεία η ομάδα στο Λαύριο, γιατί εκτός από το αποτέλεσμα, μπαίνουν οι βάσεις για την συνέχεια της χρονιάς. Ο κόσμος έχει αποδείξει πως όταν η ομάδα προσπαθεί και παλεύει, είναι υπέρ των παικτών. Ο κόσμος δεν είναι χαζός, γνωρίζει τι συμβαίνει στο τμήμα. Όταν δει την ομάδα να προσπαθεί, θα είναι εκεί. Θα δώσει βροντερό παρών αύριο πιστεύω. Εμείς έτσι αντλούσαμε δυνάμεις, παίζαμε για τη φανέλα και την ομάδα. Αυτό θα δείξουμε αύριο και ο Άρης θα έχει ανταγωνιστικό πρόσωπο».

Για την αυριανή αναμέτρηση: «Δεν πρόκειται να υποτιμήσει καμία ομάδα, ποτέ ο Παναθηναϊκός, ιδιαίτερα τον Άρη εκτός έδρας. Θα έρθει σοβαρός, με όλες του τις δυνάμεις και θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του. Πιστεύω πως φέτος θα διεκδικήσει και το τρόπαιο της Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να υποτιμήσει τον Άρη αύριο. Αν θέλουμε να το πάρουμε στα ίσια το ματς πρέπει να είμαστε 40 λεπτά σοβαροί. Αυτά τα ματς τα κλέβεις, δεν τα κερδίζεις. Καλύτερα δηλαδή να είσαι κοντά στο σκορ και να τον κερδίσεις στο τέλος, παρά να είσαι μπροστά από την αρχή, γιατί θα αντιδράσει κάποια στιγμή η ποιοτικότερη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε υψηλό επίπεδο και μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Νομίζω προσωπικά πως δεν βασίζεται σε έναν παίκτη η ομάδα του Άρη. Δεν στηρίζεται σε έναν σκόρερ, η ομάδα ανάλογα τις καταστάσεις μπορεί να έχει κάθε φορά διαφορετικό σκόρερ, οπότε δεν μπορούμε που μπορεί να στηριχθεί αύριο ο Αγγέλου».