Το Σάββατο η κλήρωση των αντιπάλων της Ελλάδας στην Κίνα

Η FIBA ανακοίνωσε πώς χωρίστηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της αυριανής κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και πλέον έγιναν γνωστοί οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στη χώρα της Άπω Ανατολής και η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε λεπτομέρειες της κλήρωσης του Σαββάτου.

Η εθνική μας θα είναι επικεφαλής ομίλου, καθώς βρίσκεται στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και βρίσκεται στο Pot2, μαζί με τις Σερβία, Αργεντινή και Λιθουανία.

Υποψήφιοι αντίπαλοί της είναι οι ομάδες από τα Pots 3, 6 και 7. Και πιο συγκεκριμένα οι: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιταλία – Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα – Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα.

Pot 1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία

Pot 2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα

Pot 3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιταλία

Pot 4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα

Pot 5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν

Pot 6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Κορέα

Pot 7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα

Pot 8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού.

Οι 32 ομάδες, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα χωριστούν σε 8 γκρουπ των 4 ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου περνούν στους «16», όπου θα σχηματιστούν ξανά όμιλοι.

Για τις ανάγκες της κλήρωσης, οι ομάδες χωρίστηκαν σε 8 pots των 4 ομάδων, βάσει της θέσης τους στο ranking ,αλλά και έτσι ώστε να μην βρεθούν στον ίδιο όμιλο πολλές ομάδες από την ίδια ήπειρο.

Οι ομάδες των Pot 1, 4, 5 και 8 θα τοποθετηθούν στους ομίλους Α, C, E και G, ενώ οι ομάδες που είναι στο Pot 2, 3, 6 και 7 θα πάνε στους ομίλους B, D, F και H.

Ο όμιλος Α διασταυρώνεται στη συνέχεια με τον Β, o C με τον D, ο Ε με τον F και ο G με τον Η.

Η Κίνα θα βρίσκεται σίγουρα στον Α όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Πεκίνο, ενώ οι ΗΠΑ στον Ε όμιλο, που θα γίνει στη Σανγκάη. Οι αγώνες του Β ομίλου θα γίνουν στη Βουχάν, του C στην Γκουανγκζού, του D στη Φοσάν, του F στη Ναντζίνγκ, του G στη Σενζέν και του H στην Ντονγκουάν.