Χωρίς τους παίκτες του Ολυμπιακού στα προκριματικά της FIBA η Ελλάδα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας με γραπτή δημόσια ανακοίνωση τους, αναφέροντας πως παρότι πάντα αγωνιζόντουσαν με αυταπάρνηση και αγάπη το αγωνιστικό καλεντάρι της Γιουρολιγκ, δεν τους επιτρέπει να παραστούν στις υποχρεώσεις της Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρης και Μπόγρης αναφέρουν επίσης πως είναι αντιεπαγγελματικό να λείψουν από τα παιχνίδια των συλλόγων τους.

Στην Αγγλία η Ελλάδα θα αγωνιστεί κόντρα στους Βρετανούς , ενώ ούτε στο παιχνίδι με το Ισραήλ στις 27 του μηνός στην Αθήνα, θα δώσουν το παρών οι παίκτες των ερυθρόλευκων.

Να τονίσουμε πως είναι στα χέρια της ΕΟΚ αν θα κληθούν και κατ’ επέκταση τιμωρηθούν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μετά και την… επίσημη άρνησή τους να πάρουν μέρος στα «παράθυρα» της FIBA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών:

«Από την παιδική μας ηλικία, είμαστε πάντοτε παρόντες στο κάλεσμα των Εθνικών μας Ομάδων, παραμένοντας για ολόκληρες εβδομάδες μακριά από τις οικογένειές μας, χωρίς να υπολογίσουμε την κόπωση ή τον κίνδυνο κάποιου τραυματισμού. Στην πραγματικότητα, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς και έχουμε αγωνιστεί με αυτούς, όποτε και εάν μας ζητήθηκε. Τούτο, είναι γνωστό ότι το πράττουμε με περίσσια αγάπη, σεβασμό και αυταπάρνηση, γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ή λιγοψυχήσαμε.

Ωστόσο, ενόψει των αλλαγών που επήλθαν στο παγκόσμιο αγωνιστικό καλεντάρι, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους ότι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στις αποστολές των Εθνικών μας Ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι πραγματικά αδύνατον και άκρως αντιεπαγγελματικό να απουσιάσουμε από τις ιδιαίτερα σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας στην Euroleague, την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαμε για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017.

Ευελπιστούμε, σύντομα, η κατάσταση να εξομαλυνθεί, ώστε να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε και πάλι από κοντά τις προσπάθειες των Εθνικών μας Ομάδων.

Με τιμή».