Μαρκόπουλος: «Μας έδωσε δύναμη ο κόσμος»

Στην καταλυτική παρουσία του κόσμου αλλά και στο γεγονός πως οι παίκτες του πίστεψαν στη μεγάλη ανατροοπή, στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος στις δηλώσεις του μετά τον νικηφόρο αγώνα με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την παρουσία τους. Μας έδωσαν πολύ μεγάλη δύναμη, μετά το κακό ξεκίνημα. Συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί παρά το ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, αν στη συνέχεια προσπαθήσουμε με τον ίδιο τρόπο, τότε στο μέλλον θα παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε κι άλλες φορές. Στην αρχή, η ΑΕΚ έβαλε μεγάλα τρίποντα, ενώ μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα η είσοδος του Σάκοτα, ενώ συγχρόνως εμείς δείξαμε βιασύνη και προσπαθήσαμε γρήγορα να ανατρέψουμε το σκορ, κάτι που δεν βγαίνει εύκολα. Από το τέλος του ημιχρόνου και στα αποδυτήρια καταλάβαμε ότι μπορούμε, όταν η διαφορά μειώθηκε από τους 24 στους 10. Τόσα λίγα λάθη απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο είναι επίσης πολύ καλό».

«Κάθε νίκη καλή ψυχολογία, γκρίνια ήττα. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παιχνίδι της Τρίτης, σε κάποια τέτοια σημεία βρήκαμε καλές συνεργασίες στην επίθεση».

Για το αν φοβήθηκε ότι στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου θα έχανε το παιχνίδι:

«Κανένας προπονητής δεν σκέφτεται, ότι ένα παιχνίδι θα τελειώσει έτσι. Το αν χάσεις με 20 ή 40 ή 10 πόντους η ήττα είναι πάντα ήττα. Πρέπει να προσπαθήσεις και να κάνεις τους παίκτες σου να παλέψουν για αυτό που δούλεψαν όλη την εβδομάδα. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η ομάδα έδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη. Η πίεση του σκορ από εκείνο το σημείο μεταφέρθηκε στην ΑΕΚ κι η πίεση έφερε αποτελέσματα».

Για την προσαρμογή της ΑΕΚ στον Σχορτσιανίτη και πως αυτό αντιμετωπίστηκε:

«Στην αρχή ήμασταν εμείς βιαστικοί. Όταν στη συνέχεια οι αντίπαλοι κάταφεραν να περιοσρίσου στην άμυνα στον Σοφοκλή είχαν αλλάξει οι ισορροπίες στην άμυνα. Η ΑΕΚ δεν είχε την εύκολη άμυνα και τα εύκολα ριμπάουντ κι αυτό ήταν σημαντικό».

Για την κούραση μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια:

«Υπάρχει κούραση αλλά ανάλογα με τον αντίπαλο πρέπει να βρεις τρόπο να την περιορίσεις. Άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερα ρόστερ, όμως αυτό είναι θέμα κυρίως του ποια ομάδα αντιμετωπίζεις».