Ο Κώστας Μέξας στον Arena FM: ‘’Μικρό προβάδισμα στο Ρέθυμνο’’(audio)

Ο Κώστας Μέξας, πρώην προπονητής των Τρικάλων, μίλησε στον Arena FM 89.4 για την επικείμενη αναμέτρηση του Άρη στο Ρέθυμνο για την Basket League. Ο Κώστας Μέξας αντιμετώπισε τις δυο προηγούμενες αγωνιστικές όντας στον πάγκο των Τρικάλων τον Άρη και το Ρέθυμνο και έδωσε μικρό προβάδισμα στην Κρητική ομάδα για την αναμέτρηση της Κυριακής, λόγω έδρας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89.4:

Για την αναμέτρηση του Άρη με το Ρέθυμνο: Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Έρχονται από καλά αποτελέσματα και οι δυο. Το μεν Ρέθυμνο έχει 4 νίκες σε 5 ματς, ενώ ο Άρης έχει κερδίσει τα τελευταία δυο παιχνίδια του στο πρωτάθλημα. Το Ρέθυμνο πιστεύω έχει ένα μικρο προβάδισμα λόγω έδρας, άλλα ο Άρης αν κάνει σωστά κάποια πράγματα στο παρκέ, έχει τύχη να κερδίσει το παιχνίδι.

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης: Το Ρέθυμνο είναι πολύ κάλο στο transition παιχνίδι. Οι Μούντι και Άρμστεντ είναι καλοί στο ανοιχτό γήπεδο, όπως καλοί είναι και οι ψηλοί τους σε αυτό. Το πρώτο κομμάτι που πρέπει να προσέξει ο Άρης είναι εκεί. Επίσης, παίζουν αρκετό πικ εν ρολ με τον Μούντι και τον Άρμστεντ κυρίως, οπού πάνω τους έχει χτιστεί η ομάδα. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Άρης επίσης, είναι η άμυνα ένας εναντίον ενός του Ρεθύμνου. Το Ρέθυμνο έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα σε αυτόν τον τομέα.

Για το ποιος έχει προβάδισμα για τη νίκη:
Οι δυο ομάδες έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όποιο από τα δυο στυλ πάρει τον έλεγχο του αγώνα πρώτο, έχει την ευκαιρία να κερδίσει. Είναι θέμα ρυθμού. Όποια ομάδα επιβάλλει το ρυθμό της έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη.

Για την απουσία του Αθηναίου από τον αγώνα:
Είναι σημαντική απουσία για τον Άρη. Μπορεί να μην φάνηκε τόσο πολύ στα ματς με τα Τρίκαλα και τον Πανιώνιο, όμως πέρα από το ότι είναι κάλος ο Αθηναίου και θα λείψει στην ομάδα, είναι θέμα και στο rotation. Επιβαρύνονται άλλοι παίκτες από την απουσία του. Οι επιβαρύνσεις είναι μεγαλύτερες για τους υπολοίπους, μπορεί να μην φαίνεται στα πρώτα ματς αυτό, αλλά το ενεργειακό κομμάτι είναι σημαντικό για την ομάδα στην συνέχεια.

Για τους νέους παίκτες στον Άρη: Ο Μποχωρίδης είναι αρκετό καιρό στον Άρη και ξέρουμε πως μπορούμε να τον εκμεταλλευτεί, τα χαρακτηριστικά του είναι συγκεκριμένα. Μετά τα δυο ματς, ξέρουμε επίσης τι κάνει καλά και τι δεν κάνει καλά ο Προύιτ. Τον Μάρας τον ξέρουμε, είναι καλός παίκτης, έχει ξαναπαίξει στην Ελλάδα, για εμάς τους προπονητές είναι γνωστός. Δεν υπάρχει δηλαδή ο αιφνιδιασμός σε αυτόν τον τομέα.

Για την αποχώρηση του μεγαλομετόχου των Τρικάλων, κ. Ρουσιαμάνη: Σήμερα τα διάβασα αυτά, ισχύει πραγματικά ότι φεύγει; Δεν το ήξερα, είναι σίγουρα μια αποχώρηση πιο σημαντική από την δική μου. Βοήθησε αρκετά την ομάδα. Ο τρόπος διοίκησης του ήταν καλός, είχε την υπομονή πάντα να στηρίξει τους προπονητές και τους παίκτες μετά τα άτυχα αποτελέσματα και δικαιώθηκε. Δεν ξέρω προσωπικά γιατί φεύγει, και εγώ σήμερα το διάβασα, καλό θα ήταν να μην έφευγε από το μπάσκετ. Το άθλημα χρειάζεται ανθρώπους που βάζουν λεφτά από την τσέπη τους.

Για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη: Ήμασταν τρεις μήνες κάθε μέρα μαζί. Κάνει μεγάλη προσπάθεια, χάρηκα που έπαιξε και γύρισε στο μπάσκετ. Θέλει χρόνο και υπομονή από τον ίδιο, διότι ήταν ενάμιση χρόνο έξω. Οποιοσδήποτε έμενε ενάμιση χρόνο έξω, δεν θα είχε καλές παραστάσεις στο παρκέ στην επιστροφή. Ο Σοφοκλής θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσει να δουλεύει και να παλεύει για τον εαυτό του, και εύχομαι να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ.