Φλιώνης: «Οι νίκες θα μας δώσουν ψυχολογία»

Στην κρισιμότητα της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με το Ρέθυμνο αναφέρθηκε στο προσωπικό του μπλογκ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Δημήτρης Φλιώνης. Ο γκαρντ του Άρη τόνισε ότι οι συνερχόμενες νίκες θα δώσουν και ψυχολογία στην ομάδα του ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Αυτή την Κυριακή έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την είσοδο στην οκτάδα, στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Είναι το τρίτο σερί εκτός έδρας, που έχουμε αυτό το διάστημα και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό. Το Ρέθυμνο δείχνει βελτιωμένο, παιχνίδι με το παιχνίδι και φαίνεται πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ιδιαίτερα στην έδρα του, όπου πάντοτε εμφανίζεται δυνατότερο και πιο επικίνδυνο, κάτι που κάνει το έργο μας πιο δύσκολο αλλά και την πρόκληση μεγαλύτερη.

Είναι μια αθλητική και απρόβλεπτη ομάδα, που έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις, αλλά βασίζεται κυρίως στην περιφέρεια της. Είναι πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να επιβάλλει το ρυθμό του και να βρει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Πρέπει από την αρχή να είμαστε συγκεντρωμένοι και συνεπείς και στα δύο μέρη του γηπέδου. Το τέμπο του Ρεθύμνου δίνουν οι δύο Αμερικανοί γκαρντ, ο Άρμστεντ και ο Μούντι, που είναι πολύ εκρηκτικοί και επιθετικοί ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Οι εκτός έδρας νίκες είναι σημαντικές, τόσο βαθμολογικά καθώς όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά φέτος, όσο και ψυχολογικά. Το παιχνίδι αυτό θα ακολουθήσουν δύο εντός έδρας αγώνες με Κολοσσό και Κόροιβο, από τους οποίους θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο των βαθμών, ώστε να εδραιωθούμε στην οκτάδα».