Μπουρούσης : «Να ορθώσουμε ανάστημα όπως με την Πολωνία»

Να αφήσει πίσω της την πρώτη φάση στο Ελσίνκι οφείλει η Εθνική, προκειμένου να μπει δυνατά στα χιαστί και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, όπως τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης πριν το ματς με τη Λιθουανία.

«Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση. Σίγουρα δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας ως τώρα. Αφήνουμε την πρώτη φάση πίσω μας», σχολίασε αρχικά ο 33χρονος σέντερ και συνέχισε: «Το πρώτο χιαστί συνήθως καθορίζει την πορεία σου. Παίξαμε ήδη έναν τελικό με την Πολωνία, η ομάδα βγήκε μπροστά και όρθωσε ανάστημα κι έτσι θα πάμε και αύριο».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει η Ελλάδα για πρόκριση είπε: «Στη Σεβίλλη είχαμε 5-0 και αντιμετωπίζαμε τη Σερβία που πέρασε πολύ δύσκολα. Πιστεύαμε πως θα περάσουμε, αλλά η Σερβία έπιασε μια απίστευτη απόδοση. Το ματς με την Πολωνία για μας ήταν τελικός, δεν θέλαμε να παίξουμε τελικό τόσο νωρίς, αλλά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα, ο προπονητής έκανε αυτά που έπρεπε και κερδίσαμε. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το ψυχολογικό βάρος ήταν μεγάλο. Θα ήταν βαρύ να αποκλειστεί η Εθνική, και για μας αλλά και για τους Έλληνες φιλάθλους που θέλουν η ομάδα να πετύχει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι ένα νοκ άουτ ματς και πάμε να το κερδίσουμε».