Μάντζαρης : «Στο χέρι μας είναι να κάνουμε νέα αρχή»

Μήνυμα για ανασύνταξη εν όψει της (πιο) δύσκολης συνέχειας της Ελλάδας από τον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση του Σαββάτου (09/09, 21:30) κόντρα στη Λιθουανία για τους «16» του Ευρωμπάσκετ, τόνισε ότι η απόδοση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στους ομίλους προκαλούν ανησυχία και εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέα αρχή στα νοκ άουτ.

«Υπάρχει μια σχετική ανησυχία για τις εμφανίσεις στους ομίλους, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Είναι σαν να ξεκινά τώρα το Ευρωμπάσκετ για μας. Άτυπα ξεκίνησε στο ματς με την Πολωνία, αλλά θέλουμε τη νίκη ή τις νίκες για να συνεχίσουμε στο τουρνουά. Στο χέρι μας είναι ξεκινώντας από τη Λιθουανία να αλλάξουμε τις εμφανίσεις μας και να κάνουμε μια νέα αρχή», δήλωσε ο γκαρντ της Εθνικής και συνέχισε:

«Πιστεύω πως μετά από τέτοια πίεση που περνάς σε ένα ματς όπως με την Πολωνία που δεν είχε τίποτα να χάσει, αυτό βοηθά. Εμείς κάναμε το αυτονόητο. Το να περάσουμε δεν ήταν επιτυχία, αλλά κάτι που έπρεπε να γίνει. Είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές. Έχουμε πίεση, έχουμε άγχος. Πολύς κόσμος στενοχωρήθηκε με τις εμφανίσεις μας, αλλά κι εμείς δεν κοιμόμασταν. Χρειάζονται οι νίκες για να ανέβει η ψυχολογία. Συζητήσαμε, μιλήσαμε και όλοι είμαστε καλά μεταξύ μας, σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε. Απλά αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Πιστεύουμε πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη».