«Η Εθνική δεν έχει πρόβλημα μέχρι την τετράδα»

Στον Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου Γιώργος Καλαφατάκης και μίλησε για την πορεία της Εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Ισπανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και για την ομάδα του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής στον Arena 89,4:

Για την επαλήθευση τον όσων είπε πριν το παιχνίδι με την Αργεντινή ότι η Εθνική θα κερδίσει δήλωσε:

Εντάξει νομίζω ότι αυτή η Εθνική δεν θα μπορούσε να έχει πρόβλημα κόντρα στις ομάδες του ομίλου.Θεωρώ ότι η εικόνα που δείχνει η ομάδα και με την εικόνα που δείχνουν οι άλλες ομάδες  δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα μέχρι την τετράδα. Μόνο η Ισπανία και η Αμερική είναι καλύτερες ομάδες από εμάς και πάλι αν είναι. Δεν βλέπω κάποια άλλη ομάδα η οποία να είναι έστω και ισοδύναμη.

Για τον αν πιστεύει αν είναι και μία δικαίωση για τους ανθρώπους που έφεραν την Εθνική στο παγκόσμιο μέσω της διαδικασίας με την wild card τόνισε:

Σαφώς και είναι μεγάλη υπόθεση αυτή γιατί δεν πήγαμε καλά στις μικρές ηλικίες και η επιτυχία είναι μονόδρομος για την Εθνική ομάδα. Οι παίκτες καταξιώνονται σιγά σιγά μέσα από αυτά τα παιχνίδια και νομίζω ότι τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Εκεί που είμαστε νομίζω είμαστε με την αξία μας.

Για τον επόμενο αντίπαλο της Εθνικής μας  στους 16 που είναι η Σερβία δήλωσε:

Την Σερβία την είδαμε και στα φιλικά και δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων ετών σε καμία περίπτωση. Έχουμε τον πρώτο λόγο και πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι.

Εάν η Εθνική περάσει στην επόμενη φάση και έρθει αντιμέτωπη με την Ισπανία και τις πιθανότητες που έχει κόντρα στους Ισπανούς μέσα στην έδρα τους τόνισε χαρακτηριστικά:

Το άγχος και η πίεση θα είναι στην Ισπανία τότε δεν θα είναι σε εμάς,αυτοί θα είναι το φαβορί και αυτοί θα είναι στην έδρα τους οπότε καταλαβαίνεται ότι το άγχος είναι πάντα με τον γηπεδούχο , με τον διοργανωτή και μπορεί να το κλέψει το ματς η Εθνική. Αλλά η Ισπανία είναι υπερπλήρης ομάδα και είναι καλύτερη από εμάς.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του ο Πανιώνιος κλείνοντας δήλωσε:

Εχθές το βράδυ συμφώνησα με τον Πανιώνιο και σήμερα ξεκινάμε. Έχουμε κάποια πράγματα τα οποία ήταν διαδικαστικά όπως η μεταβίβαση των μετοχών η οποία ολοκληρώθηκε και σήμερα δειλά δειλά με τους μικρούς που έχουμε προσπαθούμε να ξεκινήσουμε  και να φτιάξουμε ένα ρόστερ ώστε από Δευτέρα να είμαστε πιο έτοιμοι.Η ομάδα έχει πάρει παράταση μέχρι τις 20 του μηνός για να καταθέσει κάποια συμπληρωματικά έγγραφα και από ότι λένε οι διοικούντες όλα θα πάνε καλά.Νομίζω ότι είναι θέμα καθαρά διαδικαστικό πλέον.

Για το τι παίρνει μία ομάδα ουσιαστικά από το μηδέν σχολίασε: 

Εντάξει δεν είναι πρώτη φορά που βρίσκομαι σε μία τέτοια κατάσταση.