Τ. Φυλακούρης: «Ο πιο πλήρης όλων ο Τάκης» (audio)

Στον Arena 89,4 φιλοξενήθηκε η παλιά δόξα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Παναθηναϊκού, Τότης Φυλακούρης, μιλώντας για τον χαμό του Τάκη Λουκανίδη, αλλά και την κατάσταση στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τι είπε στον Arena FM:
Για το 2018 που δεν ξεκίνησε καλά: “Και το 2017 δεν ήταν καλό επίσης, κάθε χρόνο λέμε και καλύτερα αλλά χειρότερα γίνονται τελικά, ειδικά με τόσο στενάχωρα νέα. Το μόνο που εύχομαι πλέον, είναι υγεία.”

Για το τι θυμάται από τον Τάκη Λουκανίδη: Ο Τάκης ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, ήταν χαρά θεού. Ήταν ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, ο τελειότερος στην Ελλάδα. Το 1962 θυμάμαι ερχόντουσαν η Γιουβέντους, η Μίλαν και εγώ ήμουν 14 15 ετών. Τον ζητούσαν οι μεγαλύτερες Ιταλικές ομάδες, καταλαβαίνεις την αξία του ποδοσφαιριστή από κάτι τέτοια. Δεν γινόντουσαν τότε μεταγραφές όμως. Κράταγε μόνος του την Δόξα Δράμας θυμάμαι, ήμουν μικρός τότε, και μια ολόκληρη ομάδα μέσα στο γήπεδο την διαχειριζόταν μόνος του. Έβαζε γκολ και γυρνούσε να αμυνθεί, συγκλονιστικά πράγματα.

Για το πολλοί λένε ότι ήταν ο αρτιότερος όλων:
Το θέσατε πολύ καλά. Ο Χατζηπαναγής είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Ο Μέσι δεν κάνει τίποτα, όλοι δουλεύουν για αυτόν, δεν είχε τα χαρίσματα που είχε ο Χατζηπαναγής, τα έκανε όλα μόνος του. Αλλά ο Τάκης ήταν ο πιο ολοκληρωμένος. Όταν ήρθε ο Μπεκενμπάουερ τότε είπε είναι ο διάδοχος μου. Σαν άνθρωπος κύριος σωστός βοήθαγε πολλούς ανθρώπους, τον είχα πρότυπο. Ήμουν 15 χρονών και με είπε επειδή δεν υπήρχαν αλλαγές “μικρέ Τότη ετοιμάσου να παίξεις στην θέση μου. Είσαι από τους καλύτερους” μου λέει. Με δασκάλευε για το πως να παίξω στην θέση του, κοιμόμασταν στο ίδιο δωμάτιο.

Για την σημερινή κατάσταση στον Παναθηναϊκό:
“Έτσι όπως τον έφτασαν οι υπαίτιοι, δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί πάντα ήμουν με τους προέδρους, τέτοιο σβήσιμο της ομάδας να παρακαλάμε δηλαδή παίκτες που τους πήραμε και τους αναδείξαμε και να κάνουν κατάχρηση για 30-40 χιλιάδες, είναι κατάντια. Να κάνουν έναν συμβιβασμό, ολόκληρος Παναθηναϊκός είναι, από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, να τους πουν “κάνε λίγο υπομονή, θα βρεθεί μια λύση” Το καλοκαίρι είναι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο από όλα.”

 

Ακούστε τι είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής: