Ο Γιώργος Σαρρής στον Arena FM!

Στον Arena FM 89,4  φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και μίλησε για την παραίτηση του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι ηλεκτρική. Πιστεύω πως η παραίτηση μου θα δώσει την αφορμή έτσι ώστε τουλάχιστον να δοθούν τα 1.700.000 ευρώ για τα ερασιτεχνικά Σωματεία και τις Ενώσεις. Ενώ είχαμε πάρει την φορολογική ενημερότητα και ήμασταν εντάξει μας την ανακάλεσαν. Θεωρώ πως αυτό είναι μια δίωξη προς την ομοσπονδία και προς το πρόσωπο μου. Πριν μερικούς μήνες πήγα να πάρω μια φορολογική ενημερότητα και δεν πήρα. Όλοι οι γιατροί πήραν τα χρήματα στην Ελλάδα εκτός από εμένα. Έστειλα ένα μήνυμα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γιατί καθυστερούν τα χρήματα για τα Σωματεία και τις Ενώσεις και ξαφνικά είδαμε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Από την μία να έχουμε φορολογική ενημερότητα, να έχουμε πληρώσει όσα η εφορία μας καθοδήγησε και ξαφνικά η ίδια εφορία να βγάζει ένα νέο χαρτί πως κακώς πήραμε ενημερότητα και πως ήταν εκ΄ παραδρομής.

Δίνω μια ευκαιρία εγώ με την παραίτηση μου επειδή δεν ανέχομαι μια επιχορήγηση ελεημοσύνης να μην δίνεται και να λένε πως φταίει ο Σαρρής και η ΕΠΟ. Δίνω μια διέξοδο για να δώσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού τα λεφτά αυτά στα σωματεία. Αυτή είναι η εξήγηση για την παραίτηση μου. Δεν ξέρω αν δεν με ήθελε ο Ανδριανός αλλά ξέρω πως υπήρχαν κέντρα που δεν με ήθελαν. Αυτό που κατάλαβα πριν βγω στην προεδρία της ΕΠΟ ήταν πως είχε ξεκινήσει ένας πόλεμος με καταγγελίες με μοναδικό σκοπό να χτυπήσουν την ΕΠΟ και το πρόσωπο μου. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας, ζω από την δουλειά μου και έφτασα τα όρια μου. Η παραίτηση μου έγινε μήπως και οι Ενώσεις πάρουν αυτά τα… ψίχουλα που τους έταξε το Υπουργείο. Αμφιβάλλω βέβαια αν υπάρχουν.

Πλέον, δεν έχω κανένα θεσμικό ρόλο και παραμένω στο ποδόσφαιρο ως ένα απλό μέλος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων της Χίου. Ίσως κάποιοι δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως κάποιος από μια τόσο μικρή ένωση έγινε πρόεδρος της ΕΠΟ. Κάποια φαντάσματα του παρελθόντος δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως έχασαν από αυτή την Ένωση. Εγώ δεν δέχθηκα παρεμβάσεις και αυτός είναι από τους λόγους έγινε ότι έγινε».

Για τα θέματα της δικαιοσύνης:
«Όσον αφορά τα θέματα που έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Αυτή την στιγμή είμαι διωκόμενος μόνο για την κάρτα υγείας ένα θέμα που εγώ σταμάτησα. Την λάσπη κανείς δεν μπορεί να την κόψει. Αυτή την στιγμή θέλω απλά να ξεκουραστώ με την οικογένεια μου».