Καλμαζίδης: «Ο ΠΑΟΚ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα»

Ό Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή τόσο ως προπονητής όσο και ως παίκτης, μίλησε στον Arena FM με αφορμή την κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου Ελλάδας από τον «δικέφαλο».

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το πώς είδε τον τελικό: «Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δίκαια τον τίτλο. Εξάλλου, η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο φιναλίστ είναι δεδομένη και φάνηκε μέσα στο ματς. Δεν έχει να κάνει μόνο με την απουσία του Αρμενάκη, έναν παίκτη που τον εκτιμώ πολύ Συνολικά, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, ενώ ο Ηρακλής δεν έχει το ίδιο βάθος. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του κατέθεσαν ψυχή».

Για το τι διαφορά είχε αυτός ο τίτλος για τον ΠΑΟΚ από εκείνον που κατέκτησε ο ίδιος ως προπονητής του «δικεφάλου» το 2015 στη Σύρο: «Όπως και τότε στη Σύρο έτσι και φέτος στη Ρόδο ο ΠΑΟΚ δεν πήγε με τον τίτλο του φαβορί, αλλά στο τέλος κατάφερε να φύγει με την κούπα. Η διαφορά έγκειται στο ότι ο ΠΑΟΚ τότε ξεκινούσε αυτή τη μεγάλη πορεία του, ενώ τώρα τη συνεχίζει. Είναι δύσκολοο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς σε αυτήν».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη σήμερα από τον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη. Όπως και να έπαιζε αυτός ο ΠΑΟΚ, θα το έπαιρνε».

Για το αν η χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού θα δώσει επιπλέον ώθηση στους «ασπρόμαυρους» ενόψει και των πλέι-οφ του πρωταθλήματος: «»Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι δύο σκαλιά πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και λογικά θα συναντηθούν και πάλι στους τελικούς του πρωταθλήματος. Το χθεσινό παιχνίδι τάραξε την ηρεμία του Ολυμπιακού, αλλά οι τίτλοι κρίνονται στο τέλος. Ο θεσμός του κυπέλλου είναι μεν διαφορετικ΄ς, αλλά νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα».