«Δεν θα μπουν οπαδοί στο γήπεδο»(vid)

Στο ιστορικό Δημαρχείο της Ρόδου φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου η συνέντευξη Τύπου του final-4 του Κυπέλλου Ανδρών. Παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Γιώργου Καραμπέτσου και του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανου Κυριαζή, οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων φιναλίστ ομάδων άνοιξαν τα χαρτιά του για το 33ο Κύπελλο Ελλάδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Φώτης Χατζηδιάκος (Δήμαρχος Ρόδου): «Οι ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας στη Ρόδο»

«Σας καλωσορίζω στο νησί της Ρόδου. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας για την επιλογή της Ρόδου. Τέτοιου είδους διοργανώσεις που γίνονται στην πρωτεύουσα ή την συμπρωτεύουσα, κάποιες φορές περνούν απαρατήρητες από το ευρύ κοινό. Σε μία επαρχιακή πόλη ή νησί, θεωρείται μεγάλο γεγονός. Αυτό μας τιμάει ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζουμε τις δυσκολίες για τη μετακίνηση στο νησί μας. Το βιώνουμε χρόνια στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό και καταλαβαίνω την μεγάλη προσπάθεια που έγινε για να είμαστε όλοι εδώ» είπε ο κ. Χατζηδιάκος και συνέχισε:

«Η Ρόδος έχει ιστορία αρχαιοτάτων χρόνων στον αθλητισμό, καθώς είχε τους περισσότερους αρχαίους Ολυμπιονίκες. Θέλω να πιστεύω ότι η φιλοξενία θα είναι τόσο απλόχερη, που φεύγοντας από εδώ οι εντυπώσεις θα είναι οι καλύτερες. Στο νησί μας βρίσκονται τέσσερις από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας. Εύχομαι να γίνει καλή διοργάνωση, καλοί αγώνες και πάνω απ’ όλα, να φύγουμε ικανοποιημένοι. Μας δίνεται και η ευκαιρία να εγκαινιάσουμε το καινούργιο μας γήπεδο με μία σπουδαία διοργάνωση. Για εμάς είναι μεγάλη ικανοποίηση να ξεκινήσουμε τις διοργανώσεις με αυτό το final-4. Με το καλό και του χρόνου εδώ είμαστε».

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.): «Τυχεροί που βρισκόμαστε στη Ρόδο, θέλουμε τον Ιανουάριο να έρθουν οι Εθνικές»

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο εκ μέρους όλου του ελληνικού βόλεϊ και όχι μόνο της Ε.Ο.ΠΕ. για την φιλοξενία. Σε μία δύσκολη περίοδο, το να φιλοξενήσει ένα νησί 150 άτομα και να μετακινήσει 100 ανθρώπους, να παρέχεις τα πάντα, για να δώσεις χαρά στους νέους, οφείλω να το συγχαρώ. Τον Πρόεδρο της ΔΟΠΑΡ, Στέφανο Κυριαζή, τον γνώρισα πριν από ένα μήνα και όλο αυτό το διάστημα δεν πρέπει να… κοιμάται. Η Ρόδος είναι ένα πανέμορφο νησί, είναι στην παραμεθόριο και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να έρθουμε εδώ. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να πηγαίνει το άθλημα σε τέτοιες πόλεις που έχουν την διάθεση και το μεράκι να το φιλοξενήσουν. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το γήπεδο, που είναι εκπληκτικό. Ένας λόγος που κινούμαστε στην επαρχία είναι ότι μας βοηθάει πολύ να εξυγιάνουμε την Ομοσπονδία οικονομικά. Η Ε.Ο.ΠΕ., υπό την δική μου προεδρεία, μετά από κάθε διοργάνωση δεν αφήνει πίσω της χρέη. Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ μαζί με τις ιστορικότερες ομάδες στο βόλεϊ. Είμαι σίγουρος ότι τα παιχνίδια θα είναι επιτυχημένα και εύχομαι από καρδιάς να κερδίσει ο καλύτερος».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου  του Arenafm.gr  για το θέμα των εισιτηρίων, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ με σκοπό να βάλουμε τους Ροδίτες μέσα στο γήπεδο. Οι αγώνες είναι ειδικής διαχείρισης και έχει απαγορευτεί η ομαδική και μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών. Θα έρθουν ομάδες της Ρόδου, γύρω στα 600 άτομα θα είναι παιδιά, γονείς και παράγοντες των τοπικών σωματείων. Τα υπόλοιπα εισιτήρια ήταν απόφαση όλων να δοθούν στον κόσμο της Ρόδου, αφού όμως καταγραφούν από την τοπική αρχή. Κανείς δεν θα μπει στο γήπεδο, μικρός ή μεγάλος αν δεν πει η αστυνομία ότι μπορεί να μπει. Δώσαμε κάποιες προσκλήσεις σε όλες τις ομάδες και τις ρωτήσαμε αν θέλουν κάποιες επιπλέον για τους χορηγούς τους, γιατί από αυτούς ζουν. Εύχομαι να γίνει μία γιορτή του βόλεϊ. Είμαι σίγουρος ότι αν υπάρξουν κάποιοι οπαδοί, δεν θα μπουν για να διώξουν αυτούς που είναι ήδη. Για μένα στόχος είναι να βλέπουν τους αγώνες φίλοι του βόλεϊ».

«Τον Ιανουάριο να έρθουν στη Ρόδο οι Εθνικές ομάδες»

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. πρότεινε στον Δήμαρχο Ρόδου την φιλοξενία των Εθνικών ομάδων στους προκριματικούς αγώνες τους για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τον Ιανουάριο του 2019.

«Επίσης, θα ήθελα να πω στον Δήμαρχο από τώρα την φιλοξενία στη Ρόδο της Εθνικής Ανδρών και Γυναικών στα σημαντικότερα παιχνίδια πρόκρισης τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Ιανουάριο του 2019

Ο Δήμαρχος Ρόδου απάντησε άμεσα και καταφατικά στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας. «Όταν αποφασίσαμε την ανάληψη του final-4 των Ανδρών η απόφαση ήταν ομόφωνη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αποδεχόμαστε την πρόταση φιλοξενίας των Εθνικών με μεγάλη χαρά και ελπίζω να σας έχουμε και τον Ιανουάριο κοντά μας».

Στέφανος Κυριαζής (Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ): «Στοίχημα που το κερδίσαμε»

«Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας. Τους ανθρώπους των ΜΜΕ, τους ανθρώπους του αθλητισμού και όλους όσοι είστε κοντά μας. Ευχαριστώ επίσης τον Δήμαρχο Ρόδου, που με εμπιστεύτηκε, τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. που εμπιστεύτηκε το νησί μας, όπως επίσης και τους χορηγούς γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το κορυφαίο final-4 της ιστορίας στο καινούργιο και πολύ ωραίο γήπεδο στο Φαληράκι. Η συντονισμένη προσπάθεια που κατεβλήθη για να φιλοξενήσει η Ρόδος τη διοργάνωση ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί και πιστεύω το καταφέραμε. Είμαι σίγουρος ότι με το τέλος των αγώνων, άπαντες θα φύγουμε με τις καλύτερες εντυπώσεις».