«Επενδυτής μέσω… γηπέδου»

Συντάκτης : ARENA FM
Ενημερώθηκε: 5 Νοεμβρίου, 2013 13:11
20592_main-610x350

Ο έμπειρος νομικός της ΠΑΕ Άρης, Αργύρης Αργυριάδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στους “κίτρινους” αλλά και για τη χρήση του γήπεδου της ομάδας ως διαπραγματευτικού όπλου για να προσελκυσθούν επενδυτές.

Αναλυτικά είπε:

Για τις φήμες πως κάποιοι πήγαν να βάλουν λεφτά στον Άρη και βρήκαν δεσμευμένο λογαριασμό:

“Δεσμευμένος λογαριασμός σημαίνει πως ότι χρήματα μπαίνουν σε αυτόν τον λογαριασμό, η τράπεζα κρατάει το 50% αλλά όχι για να τα κατάσχει. Για μένα έχει πολύ μικρή σημασία αν ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι δεσμευμένος. Δεν είναι ο μόνος τρόπος δημιουργίας τραπεζικού κεφαλαίου. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως μπορεί να γίνει κατάθεση με τραπεζική επιταγή.  Επίσης ο υποψήφιος επενδυτής θα μπορούσε να ζητήσει να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός μεσεγγύησης και να καταθέσει εκεί τα λεφτά. Αν ο Άρης δει λίγο πιο μπροστά μπορεί να σωθεί. Δε υπάρχουν προβλήματα”.

Για το που πρέπει να δώσουν βάση οι άνθρωποι του Άρη:

“Αν υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχουν πολλοί τρόποι. Πρέπει να δώσουμε σημασία στο πως θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε υποψήφιους επενδυτές και τι θα κερδίσει ο επενδυτής στον Άρη. Επενδυτής σημαίνει πως ότι επενδύσει θα το πάρει πίσω και με κέρδος. Πρέπει να τους προσελκύσουμε και μέσω των ΜΜΕ και με άλλους τρόπους. Έχω θέσει αυτό το θέμα κατ επανάληψη και δημόσια και στους διοικούντες. Όλοι παραδέχονται πως κάτι πρέπει να γίνει αλλά δε βλέπω να γίνεται κίνηση προς κάποια κατεύθυνση. Όταν γίνεται αναζήτηση για κάποιο κεφάλαιο πρέπει να παρουσιάσεις για πιο λόγο πρέπει να επενδύσει κάποιος στον Άρη και όχι κάπου αλλού. Πρέπει να δείχνεις τι δυνατότητες υπάρχουν”.

Για την ικανότητα να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο του Άρη ως διαπραγματευτικό “όπλο”:

“Οι δύο μεγάλες υπεραξίες  στον Άρη είναι οι ακαδημίες και το γήπεδο. Ερασιτέχνης και ΠΑΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο με πολλούς τρόπους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο για  να δημιουργηθεί κάποιο εμπορικό κέντρο που μπορεί να φέρει κέρδη και έσοδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή υπουργική απόφαση. Το γήπεδο ανήκει περιουσιακά στον Α.Σ και είναι καθαρό. Η αξία του είναι στα 50 με 60 εκατομμύρια ευρώ. Εξετάστηκε ακόμα και η περίπτωση ανακατασκευής του γηπέδου  μαζί με εμπορικό κέντρο αλλά αυτή η ιδέα εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του γεγονότος πως σε αυτή τη περιοχή δεν μπορεί να γίνει ένα γήπεδο στα ευρωπαϊκά πρότυπα”.

Και πρόσθεσε:

«Το Χαριλάου είναι από τις πιο καθαρές εκτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ως περιουσιακό στοιχείο σε σύλλογο στην Ελλάδα. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό παρκινγκ και ένα εμπορικό κέντρο. Γενικά υπάρχουν διάφορα πλάνα. Πρέπει να οραματιζόμαστε και να κοιτάμε πιο μπροστά. Στο δικαστήριο έχει κατατεθεί  στον φάκελο για το άρθρο 99 το σχέδιο για το γήπεδο. Θέλαμε να αποδείξουμε πως υπάρχει βιωσιμότητα στον Άρη. Όταν έγιναν συναντήσεις πέρσι το καλοκαίρι κορυφαία τεχνικά γραφεία αποκάλυψαν πως τουλάχιστον τρεις μεγάλοι όμιλοι ενδιαφέρονται για τη δημιουργία εμπορικών κέντρων. Κολλάμε σε μια μίζερη κουβέντα η οποία καταδυναστεύει το μέλλον του συλλόγου.  Ο Άρης αυτή τη στιγμή έχει αναπτυξιακές προοπτικές. Το μόνο που μένει είναι να ληφθούν αποφάσεις από ένα ικανό μάνατζμεντ που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα”.