Συγκλονίζει η Φιλιώ Πυργάκη:»Πολεμάω με τον καρκίνο»

Μια συνταρακτική εξομολόγηση παραχώρησε η «βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού» Φιλιώ Πυργάκη στην espresso και αναφέρεται για πρώτη φορά δημοσίως στον Γολγοθά που ανεβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Η τραγουδίστρια θέλοντας να δώσει δύναμη και σε άλλους καρκινοπαθείς είπε χαρακτηριστικά: «Πολεμάω με τον καρκίνο. Όχι, δεν την κρύβω την αρρώστια μου. Και να στείλω ένα μήνυμα μέσα από τη συνέντευξή αυτή σε όσους νοσούν από καρκίνο: Να μην το βάλουν κάτω, να παλέψουν και να έχουν αισιοδοξία.»

Μακριά πλέον από τις μεγάλες πίστες και κάνοντας πολύ επιλεγμένες εμφανίσεις -κάτι που της δίνει δύναμη και ζωή- δεν καταθέτει τα όπλα. «Για το μόνο που παρακάλεσα την Παναγία κι έκανα πολλά τάματα είναι να με αφήσει λίγα χρόνια ζωντανή να ευχαριστηθώ τα εγγονάκια μου, την κόρη μου και τον άντρα μου. Τίποτε άλλο δεν τητάω από εκείνη», λέει η 55χρονη στην εφημερίδα.

Πώς ένιωσε όταν της ανακοίνωσαν ότι είναι άρρωστη; «Όταν μου το πρωτοείπαν οι γιατροί, στεναχωρήθηκα, αγχώθηκα, δεν ήξερα τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Το πρωί έκανα τις χημειοθεραπείες και το βράδυ πήγαινα και τραγουδούσα. Τόσο πολύ ήθελα να τον νικήσω. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, δυστυχώς κατέρρεα.»