«Σεξουαλικό αρπακτικό» ο Μπιλ Κόσμπι καταδικάστηκε σε φυλάκιση ως και 10 χρόνια

Actor and comedian Bill Cosby leaves the Montgomery County Courthouse after his first day of sentencing hearings in his sexual assault trial in Norristown, Pennsylvania, U.S., September 24, 2018. REUTERS/Jessica Kourkounis

Με τον Ιησού παρομοίασε τον Μπιλ Κόσμπι ο εκπρόσωπός του λίγη ώρα μετά την καταδίκη του 81χρονου ηθοποιού σε φυλάκιση 3 έως 10 ετών και στον χαρακτηρισμό του ως «σεξουαλικό αρπακτικό».

Βάσει του χαρακτηρισμού αυτού, ο Κόσμπι θα πρέπει να συμμετέχει κάθε μήνα σε συμβουλευτικές συνεδρίες και να καταχωρισθεί ως σεξουαλικός παραβάτης στα αρχεία της αστυνομίας για το υπόλοιπο της ζωής του. Γείτονες και σχολεία θα ενημερώνονται για τη διεύθυνση της κατοικίας του και για τα εγκλήματά του.

ο Άντριου Γουάιατ χαρακτήρισε «αστεία» την απόφαση του δικαστή για τον πελάτη του: «Ο Μπιλ Κόσμπι είναι μια χαρά. Ο κ. Κόσμπι γνωρίζει ότι ο Θεός τον προσέχει, ξέρει ότι όσα ειπώθηκαν ήταν ψέματα. Εδώ καταδίκασαν τον Ιησού και δείτε τι συνέβη.Δεν λέω ότι ο κ. Κόσμπι είναι ο Ιησούς αλλά όλοι γνωρίζουμε τι έχει κάνει αυτή η χώρα στους μαύρους για δεκαετίες. Οπότε ο κ. Κόσμπι είναι μια χαρά και σε όσους θέλουν να τον κακολογήσουν έχω να πω ότι είστε κι εσείς αστείοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο η δίκη του 81χρονου ηθοποιού για τον βιασμό της ομογενούς Andrea Constand, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια, «αποτελούν την πιο ρατσιστική και σεξιστική δίκη στην ιστορία των ΗΠΑ». Γείτονες και σχολεία θα ενημερώνονται για τη διεύθυνση της κατοικίας του και για τα εγκλήματά του. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώνει την αστυνομία συνεχώς για το πού βρίσκεται.