Σ. Καλαφάτης: «Είναι ντροπή, πρέπει να παραιτηθεί ο Μπουτάρης»

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4, μιλώντας για τις δηλώσεις του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για το Σκοπιανό και τόνισε πως πρέπει να παραιτηθεί αμέσως από την θέση του.

Διαβάστε τι είπε στον Arena 89,4:

Για τις δηλώσεις Μπουτάρη:

“Ξεπερνάν κάθε λογική, δεν γίνονται αυτά. Ούτε ο δήμαρχος Σκοπίων δεν τα λέει αυτά για αλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ. Σε λίγο θα αλλάξει και το όνομα της περιφέρειας. Ο νομός Θεσσαλονίκης έχει σημαντικό αξίωμα, τον εμπιστεύονται οι πολίτες με αυτές τις συμπεριφορές που κάνει εδώ και καιρό. Δεν εκπροσωπεί τον λαό της Θεσσαλονίκης. Τον ρώτησα χθες στο Δ.Σ. και σηκώθηκε και εκστόμισε όλα αυτά τα πράγματα αφότου έφυγα. Αν τα έλεγε μπροστά μου θα τον είχε εγκαλέσει. Ο πρώτος πολίτης της Μακεδονίας να λέει τέτοια πράγματα; Επισκεπτόμενος το Π.Γ.Δ.Μ. τους αποκάλεσε Μακεδονία. Τον έχω εγκαλέσει να ανακαλέσει και να απολογηθεί για αυτό το πολιτικό ατόπημα. Δεν το έκανε και δεν εξήγησε τους λόγους. Δεν ξέρω τι σκέφτεται, μάλλον τα υιοθετεί όλα αυτά. Χθες ήταν απλά η αποκορύφωση. Κατάπτυστο το συλλαλητήριο, έτσι το είπε, χωρίς καν να γίνει προσέβαλε τόσους χιλιάδες κόσμο, λαϊκούς ανθρώπους. Πάλι πριν λίγες εβδομάδες, πρότεινε και ονόματα είπε να γίνει Νέα Μακεδονία. Είναι μια ρητορική που είναι συνεχής, το είπα ευθέως, δεν πρέπει να μιλάς για εθνικά θέματα ειδικά όταν βρίσκονται σε τόσο κρίσιμη καμπή. Με τον τρόπο που κινείται και πράττει, είναι σαν λαγός της κυβέρνησης. Ο Τσίπρας χαρακτήρισε το συλλαλητήριο ετερόκλιτο όχλο. Ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να υποβαθμίσουν το συλλαλητήριο, αυτό το μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Ήμουν στον πυρήνα, περπάτησα έκανα το προσκύνημα μου στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Περπάτησα μέσα στον κόσμο. Απλός κόσμος ήταν όλοι τους. Ήταν πάρα πολλοί και τρόμαξαν ο Τσίπρας και ο Μπουτάρης Συγγνώμη πρέπει να πει. Δίνει πάσα στους γείτονες μας και έρχεται να μιλήσει και για μετονομασία να προτείνει και ονόματα; Τι να πω, ο Δήμαρχος μετά από τα χθεσινά πρέπει να παραιτηθεί για εμένα. Μετά από 3 εβδομάδες τον κάλεσα να βγάλουμε ένα ψήφισμα, δεν γίνεται ολόκληρος Δήμος να μην έχει ένα ψήφισμα. Εμείς σαν ΕΝΤΑΞΕΙ προτείναμε ένα ψήφισμα. Μπορεί να πιστεύει ότι θέλει ο Μπουτάρης πρέπει όμως να το διαχωρίσει από τον κόσμο. Δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα μας. Πολλοί από τους συμβούλους του δήμαρχου δεν υιοθετούν αυτά που λέει ο Μπουτράρης, το πιστεύω. Δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλάει ως Δήμαρχος για το Σκοπιανό. Χθες υπερέβη τα όρια. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί.

Για το ότι συμβαίνει χρόνια η χρήση αυτής της ονομασίας:

“ Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν επενδύσει στα Σκόπια. Οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Η πίεση μήπως είναι στο κράτος των Σκοπίων; Αυτοί καίγονται να μπουν μέσα στους θεσμούς. Να μπούμε γιατί όχι; Η ένταξη βοηθάει στο να σταθεροποιηθεί η Βαλκανική. Να μπούνε δεν λέω το αντίθετο. Με ποιους όρους όμως; Δεν μπορούμε να τα δώσουμε όλα. Κρατάω την υπομονή μου να μην χρησιμοποιήσω χειρότερες κουβέντες. Βάζεις το Σύνταγμα του που επιτρέπει να υπάρξει έμπρακτη απόδειξη των αλυτρωτικών διαθέσεων εν αντιθέσει με το δικό μας Σύνταγμα. Και τολμά να λέει ότι έχουμε περίπου ίδιες διατάξεις. Είπε ότι ντρέπεται ότι είναι Έλληνας όταν βγαίνει στο εξωτερικό. Τον αντιμετωπίζουν ως λερωμένο. Καμία τέτοια συμπεριφορά δεν έχω αντιμετωπίσει εγώ που βγαίνω στις Βρυξέλλες. Ντροπή για την Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης.”

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: