«Πρωτοφανές μένος της αστυνομίας»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Χρήστος Γαλιλαίας, βρέθηκε στις Πρέσπες την Κυριακή και ήταν με τους χιλιάδες Έλληνες που διαμαρτυρήθηκαν για την υπογραφή της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ, όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσία του στις Πρέσπες την Κυριακή: «Ο κ.Κοτζιάς μέτρησε περίπου 4.000 στις Πρέσπες. Είδα μισό βουνό γεμάτο με ανθρώπους με την γαλανόλευκη σημαία εγώ πάντως, όχι 4.000. Ίσως να φορολογούνται και τα… μηδενικά, για αυτό να το είπε αυτό. Υπήρξε ένα πρωτοφανές μένος εναντίον του κόσμου επειδή ήμουν στην πρώτη γραμμή και το ξέρω, από τα ΜΑΤ. Ματαιοπονούσε ο κόσμος, ο οποίος αποτελούνταν από παιδιά, γυναίκες, υπερήλικες, κληρικούς. Η αστυνομία έκρινε πως η καλύτερη λύση ήταν να γίνει χρήση χημικών. Δεν κρύβω ότι φοβήθηκα. Ένιωσα αυτά τα ασφυξιογόνα αέρια, που περιέχουν τα χημικά, πως είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Το ανακάλυψα με πολύ δυσάρεστο τρόπο.

Δεν υπήρχε περίπτωση ένα πλήθος που αποτελείται από παιδιά, γυναίκες και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και να απειληθεί η τελετή στους Ψαράδες. Κάποια στιγμή, από κάποια ρίψη αυτών των ουσιών, επειδή ήταν και μεσημέρι, υπήρξε μια πολύ μικρή εστία φωτιάς. Ο κόσμος έτρεξε να την σβήσει για να μην πάρει φωτιά ολόκληρο το δάσος. Όταν γίνεται χρήση χημικών, όποιος δεν φοράει μάσκα την έχει «πατήσει». Ένιωσαν απειλή από ποιους τα ΜΑΤ ; Υπάρχει ένα μεγάλο γιατί μπροστά σε αυτά τα σκηνικά».

Για την κατάσταση στην ΚΑΕ Άρης: «Είναι τόσα τα μέτωπα του Άρη αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω πως έχουν ιεραρχηθεί από την διοίκηση, πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο όμως. Από όσο ξέρω ο Δημήτρης Γουλιέλμος και οι συνεργάτες του έχουν ένα τέτοιο σχέδιο. Μάλλον είναι μέρος της τακτικής να μην κάνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».