Γκολιδάκης: «Δυναμική απάντηση των Ελλήνων, δικαίωση με υπομονή και επιμονή»

Με αφορμή την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έμειναν κρατούμενοι των Τουρκικών αρχών επί 168 ημέρες, ο Διαμαντής Γκολιδάκης, Καρδιολόγος-Διδάκτωρ Ιατρικής και
Πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, δήλωσε τα εξής: «Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αποτέλεσε ένα καλό νέο, ίσως το μοναδικό, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η κυβέρνηση φάνηκε να αιφνιδιάστηκε, κάτι μάλλον αναμενόμενο, μετά τον πρόχειρο και μάλλον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο δείχνει να χειρίζεται τα ζητήματα της άμυνας, ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Το σθένος των Κούκλατζη και Μητρετώδη τις 168 ημέρες κράτησής τους, αντανακλά την λεβεντιά του μέσου Έλληνα πολίτη. Οι δυο συμπατριώτες μας που κρατούνταν παράνομα στις τουρκικές φυλακές ,αρνήθηκαν να παρακαλέσουν για οποιαδήποτε ευνοϊκή μεταχείριση από το τις τουρκικές αρχές και με υπομονή κι επιμονή τελικά δικαιώθηκαν.
Οι γκαγκστερικες μέθοδοι της Τουρκίας όμως ,δυστυχώς δεν φαίνονται να περιορίζονται σύντομα. Από την μια η πολιτική κατευνασμού απέναντι στις τουρκικές διεκδικήσεις και από την άλλη η αδυναμία άσκησης μιας αταλάντευτης πατριωτικής πολιτικής από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μας κάνουν να αισιοδοξούμε.
Αυτό που μας κάνει να αισιοδοξούμε είναι η δυναμική απάντηση των Ελλήνων, κάθε φορά που νιώθουν ότι πραγματικά προσβάλλεται το πατριωτικό τους αίσθημα ,όπως έδειξαν και τα πρόσφατα μεγαλειώδη συλλαλητήρια ,αλλά και οι σφυγμομετρήσεις
της κοινής γνώμης. Επίσης, οι πρόσφατοι τρίγμοι στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, εμφανίζουν για την πατρίδα μας μια μοναδική ευκαιρία αναβάθμισης του γεωπολιτικού της ρόλου ,με μοναδικό τελικό στόχο την πραγμάτωση του υψηλότερου ιδανικού :
Την αποτελεσματική διασφάλιση της ελευθερίας του Ελληνικού Έθνους. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ».