«Εθνική μειοδοσία το όνομα Βόρεια Μακεδονία»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε εγκληματική την συμφωνία της Κυβέρνησης με τα Σκόπια για το όνομα Βόρεια Μακεδονία, μίλησε για τον τουρκικό και αμερικανικό παράγοντα που υποκινεί τα Σκόπια, την υποτιθέμενη, όπως είπε, έξοδο από το μνημόνιο και την νεολαία στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης…

«Η Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετη στην συμφωνία. Την θεωρούμε συμφωνία έγκλημα σε βάρος της χώρας και αγωνιζόμαστε να την ματαιώσουμε. Μετέχουμε σε όλα τα συλλαλητήρια και στον Πανελλήνιο ξεσηκωμό για να την ματαιώσουμε. Την θεωρούμε μειοδοσία και νομίζουμε, ότι έγινε κάτω από την πίεση των Αμερικανών και του ξένου παράγοντα. Δυστυχώς, υπέκυψε ο κ. Τσίπρας στον ξένο παράγοντα».

Ποιους κινδύνους ενέχει η συμφωνία;

«Αν πάρουν το Μακεδονία μπορεί αύριο να ζητάνε την Θεσσαλονίκη, να ενωθούν με την Νότια Μακεδoνία, που θεωρούν την ελληνική μας Μακεδονία. Άντε βρες άκρη μετά. Θα έχουμε ενδεχομένως επιστροφή στον αλυτρωτισμό και στην αδιαλλαξία και θα ξεκινήσει ένα νέο Κυπριακό. Όπως στην Κύπρο έκαναν απόβαση οι Τούρκοι, έτσι το κράτος των Σκοπίων υπό την ενθάρρυνση της Τουρκίας θα ζητάει να ενωθεί με την την Θεσσαλονίκη και την αλύτρωτη Μακεδονία και τότε ο κ. Τσίπρας θα πάει να κάνει χαρακίρι».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε εγκληματική την συμφωνία της Κυβέρνησης με τα Σκόπια για το όνομα Βόρεια Μακεδονία, μίλησε για τον τουρκικό και αμερικανικό παράγοντα που υποκινεί τα Σκόπια, την υποτιθέμενη, όπως είπε, έξοδο από το μνημόνιο και την νεολαία στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης…Υπάρχει τρόπος προσάρτησης της ελληνικής Μακεδονίας από ένα κράτος όπως τα Σκόπια;

«Από μόνο του το κράτος των Σκοπίων δεν μπορεί, αλλά υποστηριζόμενο από την Τουρκία, ίσως το επιχειρήσει. Ήδη στρατιωτικοί και αξιωματικοί Σκοπιανοί εκπαιδεύονται στην Τουρκία. Επομένως δεν μπορείς να ξέρεις μετά από έναν χρόνο πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση και τι στάση θα κρατήσουν οι Αμερικάνοι».

Αυτή η εξέλιξη εξυπηρετεί το περίφημο μουσουλμανικό τόξο πάνω από την Ελλάδα;

«Ναι. Όσοι λένε ότι είναι μικρό κράτος, δεν κινδυνεύουμε, δεν βλέπουν τον κίνδυνο που λέγεται Τουρκία και την ουδέτερη στάση των Αμερικανών».

Θα εφεύρουν και μειονοτικά ζητήματα οι Σκοπιανοί όταν πάρουν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία;

«Αυτό ακριβώς φοβόμαστε στην Ένωση Κεντρώων. Μπορεί αυτή την στιγμή να μην κινδυνεύουμε αλλά δεν ξέρουμε σε ένα χρόνο τι κλίμα διαμορφώνεται. Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως ο κ. Καραμανλής δίνει το όνομα Μακεδονία γιατί το έδωσε ο Καραμανλής με την Μπακογιάνη το 2008. Δηλαδή παίζουν την κολοκυθιά, ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Αντί να προσπαθο»Είναι μαθημένος στο ρουσφέτι ο λαός στις πελατιακές σχέσεις και όλα αυτά ξεσυνηθίζονται δύσκολα. Δεν παύει, όμως, να είναι ένας λαός ενάρετος με δύναμη https://www.youtube.com/watch?v=mEhK2vgdzxc&feature=youtu.beπου προκειμένου να είναι στην υποτέλεια μία ζωή και να ζει με δανεικά θα θελήσει να κάνει μεταρρυθμίσεις για να βγει από το πηγάδι δεν είναι τόσο βλάκας ο ελληνικός λαός να νομίζει ότι μπορεί να την βγάλει επ’ απείρον με δανεικά Γι’ αυτό ιδιαίτερα με την στήριξη των νέων θα πετύχουμε τα πάντα, είμαι αισιόδοξος».ύν να εμποδίσουν μία εθνική τραγωδία την υπογράφουν και αρκούνται να ρίχνουν ο ένας στις ευθύνες στον άλλον. Όπως οι κλέφτες στα σούπερ Μάρκετ, που όταν συλληφθούν από την αστυνομία, ο ένας τα ρίχνει στον άλλον την ευθύνη».

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει ότι θα ξεχάσουν το όνομα Μακεδονία μετά από 20 χρόνια…

«Κι εκείνος το είπε βλακωδώς, μη προβλέποντας ότι τα πράγματα αλλάζουν».

Μελετήσατε την συμφωνία;

«Ναι, τα αδύνατα σημεία είναι ότι αναγνωρίζει γλώσσα και εθνότητα Μακεδονική. Και το άλλο εγκληματικό είναι ότι λέει πως στο διάστημα που στο στάδιο ολοκλήρωσης της εισόδου τους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, που μπορεί να κρατήσει και 15 με 20 χρόνια, θα ονομάζονται Δημοκρατία της Μακεδονίας όπως λέγονται σήμερα. Αυτοί γίνονται κράτος ανεξάρτητο, ενώ η ελληνική Μακεδονία θα είναι επαρχιακό διαμέρισμα της Ελλάδας. Λυπάμαι που τολμάει η κυβέρνηση κάτω από τρελές ιδεοληψίες και αγνοώντας την κοινωνία να δεσμεύει την χώρα. Είναι εξωφρενικό».

Πιστεύετε ότι θα υπογραφεί η συμφωνία;

«Το ότι κάνουν οι Σκοπιανοί τον δύσκολο και ότι στεναχωριούνται το κάνουν για να βοηθήσουν τον Τσίπρα για να λέει να υποχώρησαν ενώ στην ουσία την υποχώρηση την έκανε η Ελλάδα παραδίδοντας τον όνομα Μακεδονία».

Θα βγούμε από το μνημόνιο τον Αύγουστο ή είναι όνειρο θερινής νυκτός;

«Νομικά μπορεί να βγούμε γιατί ολοκληρώνεται η σύμβαση αλλά αφού έχουμε δεσμευτεί να έχουμε πολύ υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2020 3,5% και μέχρι το 2060 2,4% και για 99 χρόνια ‘κόφτη’, εδώ προέχει το ουσιαστικό μέρος όχι το νομικό. Βγαίνεις νομικά τον Αύγουστο, αλλά εάν τα επιτόκια που πετυχαίνουν στα ομόλογά σου στΟ πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε εγκληματική την συμφωνία της Κυβέρνησης με τα Σκόπια για το όνομα Βόρεια Μακεδονία, μίλησε για τον τουρκικό και αμερικανικό παράγοντα που υποκινεί τα Σκόπια, την υποτιθέμενη, όπως είπε, έξοδο από το μνημόνιο και την νεολαία στις καφετέριες της Θεσσαλονίκης…ις αγορές είναι 5%, θα ζητήσεις τέταρτο μνημόνιο αναγκαστικά για να χαμηλώσεις το επιτόκιο».

Όλα αυτά που λέγονται λένε περί δυνατότητας εθνικής πολιτικής, δηλαδή επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων κτλ, μπορούν να γίνουν;

«Παραμύθια. Όπως ο Σαμαράς που έλεγε το 2014 παραμύθια και τρέλες ότι τελειώνουμε και μπήκαμε βαθύτερα στα μνημόνια. Τα ίδια και με τον Τσίπρα θα μπούμε πιο βαθιά στο πηγάδι,. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι μεταρρυθμίσεις να γίνουμε μία σύγχρονη κοινωνία να έρθουν επενδύσεις είναι η μόνη μας ελπίδα και τότε ίσως σιγά σιγά σηκωθούμε».

Είναι ο ελληνικός λαός έτοιμος να δεχτεί μεταρρυθμίσεις και να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκός κράτος με την νοοτροπία που υπάρχει;

«Είναι μαθημένος στο ρουσφέτι ο λαός στις πελατιακές σχέσεις και όλα αυτά ξεσυνηθίζονται δύσκολα. Δεν παύει, όμως, να είναι ένας λαός ενάρετος με δύναμη που προκειμένου να είναι στην υποτέλεια μία ζωή και να ζει με δανεικά θα θελήσει να κάνει μεταρρυθμίσεις για να βγει από το πηγάδι δεν είναι τόσο βλάκας ο ελληνικός λαός να νομίζει ότι μπορεί να την βγάλει επ’ απείρον με δανεικά. Γι’ αυτό ιδιαίτερα με την στήριξη των νέων θα πετύχουμε τα πάντα, είμαι αισιόδοξος».

Η νεολαία είναι σε ιντερνετικό ύπνο;

«Το ίντερνετ είναι πρόοδος όχι ύπνος. Και τις καφετέριες της Θεσσαλονίκης δεν τις βλέπω σαν ύπνο ή σαν γκομενιλίκια. Τις βλέπω σαν σημεία που γίνεται υψηλού επιπέδου διανόηση. Δεν φοβάμαι τους νέους, τους γέρους φοβάμαι».