«Διαγράφει ιστορία αιώνων ο Τσίπρας, τεράστια υποχώρηση»

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 μιλώντας για την ιστορική συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την θέσπιση νέου ονόματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο κ. Τσίπρας μόνος του, χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση, αποφασίζει με μία υπογραφή να διαγράψει την Ελληνική ιστορία αιώνων. Η ευθύνη που αναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας είναι αδιανόητη. Το κάνει για να το παίξει καλός στους ξένους. Για να κάνει τον καλό στην καγκελάριο και στον Τραμπ, αποφάσισε να αναλάβει και αυτόν τον ρόλο.

Σήμερα ξεκινάει στη Βουλή συζήτηση για το νέο μνημόνιο. Θυμάστε τι έγινε με το PSI και το αγγλικό δίκαιο; Το οποίο δεν μπορούσε να οδηγήσει σε αναγκαστική κατάσχεση. Και εδώ πάει ο κ. Τσίπρας και το δίνει απευθείας. Αυτά που ζούμε και να μας τα έλεγαν, δεν θα τα πιστεύαμε. Προφανώς ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί για τη γνώμη του κόσμου της Μακεδονίας. Νοτιοσλαβική και δεν έχει καμία σχέση με τα αρχαία ελληνικά; Το είχαν πει αυτοί ποτέ; Το ανάποδο έλεγαν.

Γλώσσα, ταυτότητα, όλα τους τα τους αναγνωρίζουμε. Είναι τεράστια υποχώρηση για την Ελλάδα και χωρίς να πάρει τίποτα. Τα κάναμε λέει για να σώσουμε τα Σκόπια. Να σώσουμε τα Σκόπια χωρίς να πάρουμε εμείς τίποτα; Σώζουμε τα Σκόπια και καταστρεφόμαστε εμείς; Αν τα είχαμε δώσει εδώ και 30 χρόνια, όπως λέγεται, γιατί έγινε χθες η συμφωνία; Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο Πάνος Καμμένος τα δίνουν. Τρίχες που δεν θα υπογράψει ο Καμμένος. Από την στιγμή που στηρίζει την κυβέρνηση, τα δίνει και ο Καμμένος και ας λέει το αντίθετο. Από την στιγμή που θα μπει η υπογραφή του Τσίπρα, ό,τι και να πει στο μέλλον η Βουλή δεν έχει καμία σημασία. Αν έχουν μπει στο ΝΑΤΟ δεν γίνεται να βγουν μετά.»

Για το αν μπορεί να ακυρωθεί από μία επόμενη κυβέρνηση:

«Όχι δεν γίνεται γιατί υπάρχει ομοφωνία απόφασης. Για να περάσει μια απόφαση, πρέπει να υπάρξει ομοφωνία, αν δεν υπάρξει απλά δεν περνάει.»

Για τα αν θα γίνει πρόταση μομφής: «Θα τα δείτε τις επόμενες ώρες».