Υπερψηφίστηκε η τροπολογία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης από τη Βουλή της τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Υπερψηφίστηκε, με τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» με την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ να καταψηφίζουν.

Άτολμη και ανεπαρκής η τροπολογία της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» καθώς θα δώσει κάποιες λύσεις έστω σε κάποιους πολίτες. «Με την τροπολογία πολύ μικρός αριθμός θα μπορέσει να ωφεληθεί αλλά καλό είναι και αυτό» συμπλήρωσε, τονίζοντας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη διάταξη της τροπολογίας για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης – που σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ παρατείνεται για δύο ακόμη έτη – κάνοντας λόγο για συνηθέστατο τέχνασμα, αφού η κυβέρνηση προβάλλει μόνο τη μείωση κατά 30%. Από τους ΑΝΕΛ, η Έλενα Κουντουρά υπερψηφίζοντας δήλωσε ότι: «Είμαστε αναγκασμένοι δυστυχώς, παρότι η τροπολογία αφήνει σχεδόν το σύνολο οφειλετών εκτός ρύθμισης, να στηρίξουμε, έστω γι αυτούς τους λίγους, όμως για τα πρακτικά να πω ότι καταψηφίζουμε την παράταση της έκτακτης εισφοράς που εμπαίζει τον ελληνικό λαό».

Με πολλές επιφυλάξεις αλλά με «Ναι» στην τροπολογία και η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής της ομάδας Δημήτρη Αναγνωστάκη. Το «όχι» του ΚΚΕ ακούστηκε από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, όπου δήλωσε ότι το κόμμα του θα στήριζε την τροπολογία «αν ήταν πρόταση ανακούφισης με παράλληλο κούρεμα των οφειλών από τα πολλά χαράτσια».
«Όχι» ψήφισε και η Χρυσή Αυγή.

rthess.gr