ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν για το μισθολόγιο στο δημόσιο

Συμφωνία για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ. Το νέο μισθολόγιο παίρνει αναβολή και θα ισχύσει από το 2016.

Ως το τέλος του 2014 θα πρέπει να έχει νομοθετήσει το οριστικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με βάση το οποίο θα οριστικοποιηθεί και το νέο μισθολόγιο. Μπαίνει τελικά μαχαίρι στον μισθό των νεοεισερχόμενων στο Δημόσιο.Θα διαμορφωθεί στα 680 ευρω αλλά θα υπάρχει πρόβλεψη παροχής επιδόματος για όσους καλούνται να υπηρετήσουν σε άλλη περιοχή από τον τόπο διαμονής τους.
Σε κάθε περίπτωση τι τελικές αποφάσεις θα λάβουν Α. Σαμαράς και Ε. Βενιζέλος.

Αναλυτικότερα τα 4 σημεία της χθεσινοβραδινής συμφωνίας:

Το νέο σύστημα αμοιβών (μισθολόγιο) θα ισχύσει από 1/1/ 2016, για όλο το δημόσιο τομέα. Θα προηγηθεί η δημιουργία νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο θα ισχύσει από την 1/1/2015. Πάνω σε αυτό το σύστημα θα κτιστεί το νέο μισθολόγιο.

Σχετικά με την προσωπική διαφορά και σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι αμοιβές θα διατηρηθούν ως έχουν, αλλά από την 1/7/2015 θα εφαρμοστεί πιλοτικό σύστημα, με εσωτερική ανακατανομή και σύνδεση με το είδος εργασίας και το είδος των θέσεων.

Για την προσωπική διαφορά σε άλλα υπουργεία θα υπάρξει «εξορθολογισμός», από τον οποίο ενδέχεται να προκύψουν περικοπές σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων.

Για τους νεοεισερχόμενους θα εφαρμοστεί πιλοτικά σύστημα μείωσης του βασικού μισθού. Αυτό δεν θα ισχύσει για κατηγορίες νεοεισερχομένων που τοποθετούνται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, στους οποίους θα δίνεται κάποιας μορφής ενίσχυση.