Εορταστικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη

Πανηγυρική δοξολογία πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Ι.Ν Αγ. Δημητρίου για τον τριπλό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και την εθνική επέτειο του «Όχι». Η δοξολογία ολοκληρώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι, χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΥΜΑΘ Γ. Ορφανός. Παρόντες στη δοξολογία ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης.

«Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι χρειάζεται για την Ελλάδα. Απαιτείται συναίνεση, συστράτευση και αποφασιστικότητα» δήλωσε ο ΥΜΑΘ.

«Με θάρρος, πίστη και εθνική ομοψυχία, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Α.Σαουλίδης, που εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ.

Για ένα περιβάλλον ανθρωπιστικής κρίσης μίλησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης. «Κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος αν είναι δίκαιος και αυτό το δίκαιο κάνει έναν λαό μικρό να φαίνεται μεγάλος», πρόσθεσε.

«Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε» σημείωσε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας. Πολιτικά μηνύματα υπάρχουν παντού κάθε ημέρα, δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης αναφερόμενος στο τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αύριο το απόγευμα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το απόγευμα θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό.

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο ΥΠΑΘ.