Νέα «τεράστια» αλλαγή για το twitter

Δυνατότητα για μεγαλύτερες αναρτήσεις σχεδιάζει να δώσει το Twitter, παρέχοντας την ευκαιρία στους χρήστες που το επιθυμούν να επεκταθούν πολύ πέρα από τους 140 χαρακτήρες.
Πρόκειται για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής; Για τους φανατικούς του Twitter όπως το γνωρίζουμε σήμερα, με τους 140 χαρακτήρες, η ταχύτητα και η σπιρτάδα του μέσου δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια αν όντως η εταιρία αποφασίσει να αλλάξει αυτό το χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να λανσάρει μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου την υπηρεσία των μεγάλων tweets ή supertweet, όπως αποκαλεί χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούν να έχουν έως και… 10.000 χαρακτήρες.

Ωστόσο, επειδή οι 140 χαρακτήρες αποτελούν μέχρι στιγμής το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Twitter το οποίο το ξεχωρίζει και από τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ιθύνοντες της εταιρείας πιστεύουν ότι ο σχεδιασμός παίζει σημαντικό ρόλο γι ‘ αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Twitter δοκιμάζει αυτή τη στιγμή μία εκδοχή του προϊόντος όπου οι αναρτήσεις θα εμφανίζονται όπως ακριβώς είναι σήμερα στην αρχική σελίδα του χρήστη, με τη διαφορά ότι θα παρέχεται η δυνατότητα για περισσότερο περιεχόμενο.

Έτσι, με ένα κλικ στο tweet αυτό θα επεκτείνεται αποκαλύπτοντας το επιπλέον κείμενο.

Πάντως οι φανατικοί του μέσου έχουν ήδη ξεκινήσει εκστρατεία αντίδρασης σ’ αυτή την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία του μέσου που το καθιστά γρήγορο και ευέλικτο, και με συγκεκριμένη λειτουργικότητα. Από την άλλη η εταιρία υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν θα αλλάξουν τον… χαρακτήρα του μέσου, φέρνοντας περισσότερο κόσμο στο μέσο (και προφανώς μεγαλύτερα κέρδη στα ταμεία της εταιρίας).

Πηγή:newsfish.gr