Βαζάκας: «Ο Χάρυ άλλαξε τη ροή της ιστορίας του Απόλλωνα»

Ο έμπριος προπονητής, Γιώργος Βαζάκας, μίλησε στον Arena FM 89,4 με αφορμή τη μεγάλη απώλεια του Χάρυ Κλυνν.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τη σχέση του με τον εκλιπόντα: «Ο Χάρυ ήταν αυτός που με έφερε τότε στην Καλαμαριά. Ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος, που έβλεπε μπροστά. Αυτός αλλαξε τη ροή της ιστορίας του Απόλλωνα. Όαον αφορά στο είδος και στο χώρο του, αυτά που έλεγε το ’80, τα βλέπουμε το 2018, το 2019».

Για την ενασχόλησή του με τα παραγοντικά: «Αυτός άλλαξε τη ροή της ιστορίας του Απόλλωνα. Ο Απόλλων είναι μεγάλη ομάδα, αλλά την ιστορία του τη δημιούργησε ο Χάρυ Κλυνν μαζί με τους συνεργάτες του. Μπήκε σαν πρόεδρος τότε στην ΕΠΑΕ και έκανε πολλά πράγματα. Όταν είχε κατέβει δήμαρχος στην Καλαμαριά, επειδή οι ιδέες του ήταν πολύ προχωρημένες, τον κυνήσησε πολύ το σύστημα. Αυτό ήταν το μεγάλο του παράπονο. Ένας άνθρωπος που είχε φέρει επανάσταση, δεν τον δέχτηκε το σύστημα. Ενοχλούσε ο Χάρρυ Κλυνν με αυτά που έλεγε. Όλοι γνωρίζουμε τα πολιτικά του πιστεύω, ήθελε να μπει στον χώρο. Πήγε να τα βάλει με το σύστημα, αλλά δεν του το επέτρεψαν. Δικαιούταν να γίνει Δήμαρχος Καλαμαριάς. Ήθελε να βοηθησει. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος».

Για το τι θυμάται ποδοσφαιρικά μαζί του: «Ήταν φοβερός. Αυτό που άκουγες, που ζούσες, ήταν μέρα με τη νύχτα. Κάτι που ήταν απλό: ο τρόπος που το έλεγε, πέθαινες στο γέλιο. Ερχόταν στα ξενοδοχεία και στο γήπεδο… Είχε τρέλα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ήταν πολύ κοντά στην ομάδα. Στήριζαν την ομάδα απ’ όλες τις πλευρές. Πηγαίναμε στον Απόλλωνα για τον Χάρρυ Κλυνν.

Δεν χάσαμε ούτε μία δραχμή στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Είχαν κάνει μια ομάδα που τους ενδιέφερε πιο πολύ να έχει το ύφος. Μια ομάδα που θα τραβάει όλο τον κόσμο, όλους τους παίκτες».

Για την ανακατασκευή του γηπέδου του Απόλλωνα: «την πρώτη χρονιά ήταν το ξερό. Μετά το γκρέμισαν και ξεκίνησε να χτίζεται το σημερινό γήπεδο. Τότε παίζαμε στο Χαριλάου στην Α’ Εθνική, γιατί φτιαχνόταν το γήπεδο.

Ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος, έβλεπε πολύ μπροστά, θα μπορούσε η Ελλάδα να τον αξιοποιήσει διαφορετικά. Πανέξυπνος, διορατικός, έβλεπε πολύ μπροστά, δεν άντεχε το σύστημα την κριτική και τη σάτιρα τη δικιά του. Ήταν ο πρώτος που έκανε πολιτική σάτιρα».