Κορακάκη: «Τελικά πωλούνται…»

Η υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια έφερε την αντίδραση αρκετών ανθρώπων και από το χώρο του αθλητισμού.

Η Άννα Κορακάκη μέσω του λογαριασμού της στα social media, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τη συμφωνία, έκανε λόγω για «πώληση» και «προσφορά» ενώ όπως είπε όσοι δρουν με ασέβεια καλό θα ήταν να μη φωτογραφηθούν δίπλα της σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον.Μάλιστα συνόδευσε το ποστάρισμα της και με δική της φωτογραφία, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

 

«..Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή…Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά. Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις -με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω.
Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Όσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα…».