Μειωμένο εισιτήριο στα Μ.Μ.Μ. για φοιτητές στο δεύτερο πτυχίο

Μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) θα ισχύει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και για τους φοιτητές που μέσω κατατακτήριων εξετάσεων σπουδάζουν για δεύτερο πτυχίο.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, στις αρχές της νέας χρονιάς θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους οργανισμούς των συγκοινωνιών για να προχωρήσει σχετική η ρύθμιση.

Δεν θα ισχύει για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο κ. Γαβρόγλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να ισχύσει το ίδιο ευνοϊκό καθεστώς μειωμένου εισιτηρίου για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Όπως συγκεκριμένα τόνισε ο υπουργός Παιδείας, στους φοιτητές δεύτερου πτυχίου (μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων) ήδη έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων, ενώ η διευθέτηση του θέματος της έκπτωσης για τη μετακίνησή τους με τα Μ.Μ.Μ. καθυστέρησε ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων που συνήψε το υπουργείο με τους συγκοινωνιακούς φορείς.

Πηγή: www.thessnews.gr