Γ. Σπαλιάρας: «Δε χάνει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Σπαλιάρας βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, ήταν παρών στην εκδήλωση του συλλόγου “Αρωγή” αλλά και στο στάδιο της Τούμπας. Μίλησε στον Arena FM για αθλητισμό, survivor και για πολλά ακόμα. Αναλυτικά:

Για την παρουσία του στην εκδήλωση του συλλόγου “Αρωγή”:

Προσπάθησα να συνδυάσω ένα επαγγελματικό ταξίδι με την εκδήλωση του συλλόγου “Αρωγή”. Κάνουν πολύ καλή δουλειά και έχουν πολύ καλό σκοπό. Χάρηκα που βρέθηκα εκεί. Το survivor με βοήθησε στα πολύ επαγγελματικά αλλά αυτό που κρατάω είναι η αγάπη του κόσμου. Είναι πολύ συγκινητική. Μέσα από αυτό προσπαθώ να βοηθάω, να πηγαίνω όπου κι αν με καλούν για φιλανθρωπικό σκοπό, ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά.

Για την παρουσία του στην Τούμπα:

Έχω φίλους ΠΑΟΚτσήδες. Αλλά είμαι και φίλαθλος. Ήθελα να βρεθώ στο ιστορικό γήπεδο της Τούμπας. Είναι η πρώτη μου φορά άλλωστε εκεί. Η ατμόσφαιρα είναι φοβερή. Είναι από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη. Θα προτιμούσα βέβαια να είμαι σε κάποιο ντέρμπι εκεί, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ομάδα της Λάρισας, γιατί είναι και αυτά που θα κρίνουν το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός αγωνιστικά. Ο μόνος που μπορεί να του το στερήσει είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Πάει πάρα πολύ καλά και μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και με στεναχωρεί η τωρινή κατάσταση της ομάδας.

Για τη σχέση του με τον αθλητισμό:

‘Οπως είπα πριν είμαι φίλαθλος. Θέλω να βλέπω να εξελίσσεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά το 2004 δεν έχει εξέλιξη το ποδόσφαιρό μας. Ούτε ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα. Σε αντίθεση για παράδειγμα, με τους Ισπανούς που μετά τους Ολυμπιακούς τα έχουν πάρει όλα. Έχουν αξιοποιήσει στο έπακρο τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις τους. Εμείς όχι ενώ θα έπρεπε. Στην τελική οι Έλληνες είναι αυτοί που έμαθαν στον κόσμο το “ευ αγωνίζεσθε”. Εγώ είμαι μπασκετικός. Έχω μεγαλώσει στον ομαδικό αθλητισμό. Έχω παίξει και Α2. Έχω αγωνισθεί στην ομάδα της γειτονιάς μου στο Κρόνο Αγίου Δημητρίου όπως επίσης και στη Δάφνη Χαϊδαρίου και στον Αρίωνα.

Για το φετινό Survivor:

Εννοείται ότι το παρακολουθώ και ο κόσμος φαίνεται να το έχει αγκαλιάσει. Έχει ψηλή τηλεθέαση. Βλέπω ωραία παιδιά, αθλητικά κορμιά, είναι πολύ καλοί στα αγωνίσματα. Είναι αληθινό οφθαλμόλουτρο. Αυτό που δεν έχω ξεχωρίσει ακόμα είναι προσωπικότητες. Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω αν υπάρχει ταύτιση με των Ελλήνων τηλεθεατών με τόσο αθλητικά πρόσωπα. Δεν είναι αυτό που λέμε τα άτομα της διπλανής πόρτας.