«Είμαι Μακεδόνας, δεν μπορώ να ανεχτώ την ξεφτίλα»

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σε ποιο σημείο ωφελείται η χώρα μας από αυτήν την 20σέλιδη συμφωνία ; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, τους τα δίνουμε όλα και τους παρακαλάμε να υπογράψουν κιόλας. Είναι ντροπιαστικό. Εγώ, Μακεδόνας είμαι, έζησα, θα ζήσω και θα πεθάνω εδώ. Τα παιδιά μου θέλω να μεγαλώσουν Μακεδόνες. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος Ζάεφ μας είπε εμείς Μακεδόνες και εσείς Έλληνες. Οι δικοί μας οι Υπουργοί ντρέπονται να λένε Μακεδονία εμάς. Αν είναι υπερήφανοι για αυτήν την συμφωνία, τι να πω.

Ο κόσμος, όσο και αν δεν πιστεύεται, γιατί μερικοί πάνε να εισχωρήσουν σε ζητήματα ότι υπάρχει μειονότητα εδώ. Εδώ ο κόσμος μιλάει για την Μακεδονία, ζήσανε οι ήρωές μας εδώ. Πάλεψαν για το αίμα τους και τώρα το δώσαμε αυτό στους Σκοπιανούς. Μάλλον θα πρέπει αν στρώσει ο καιρός να πάμε για μπάνιο, να ξεχαστούμε εντελώς. Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται ακριβώς. Το ηθικό κομμάτι το βλέπουμε ; Πρέπει να αντιδράσουμε. Αν μου βρείτε ένα κομμάτι και να μου πείτε πως έχουμε αυτό το όφελος για παράδειγμα.

Είμαστε ένας ξεχωριστός δικός μας κόσμος, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τους δικούς μας προβληματισμούς, είμαστε στην δική μας Μακεδονία. Η Ζιμπάμπουε και ο Άγιος Δομίνικος καλά έκαναν και τους αναγνώρισαν, γιατί δεν ξέρουν καν που βρίσκεται. Εμείς ξέρουμε όμως και δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα Σκόπια, δεν τους πειράζουμε, δεν μας πειράζουν. Τους συμπεριφερόμαστε πολύ καλά, όπως κι αυτοί σε εμάς. Έχουμε ένα άγαλμα του Τίτο εμείς στην Ελλάδα ; Ποιον πολιτισμό έχουμε κλέψεις ; Με πνίγει το δίκιο. Είμαι Μακεδόνας, δεν μπορώ να ανεχτώ τέτοια πράγματα, τέτοια ξεφτίλα. Ο Αθηναίος ενδιαφέρεται μη τυχόν τους πάρει κανένα πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, μόνο αυτό τους ενδιαφέρει».