Έγραψε ζημία 2,7εκ από την μετάδοση του Μουντιάλ η ΕΡΤ

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου φαίνεται να μετατράπηκε σε εφιάλτη για την ΕΡΤ αφού κατάφερε να μπει μέσα κατά 2,7εκ. Την ίδια ώρα που η διοργανώτρια Ρωσία ακόμα μετράει τα κέρδη της από την διοργάνωση η Κρατική Τηλεόραση έχοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα και των 64 αγώνων δεν κατάφερε να βάλει «κάτι» στην τσέπη.

Παρά την υψηλή τηλεθέαση το κόστος για τα δικαιώματα υπερέβη κατά πολύ τα διαφημιστικά έσοδα.Τα έσοδα από την διαφήμιση, στον έναν μήνα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανήλθαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε 7,3 εκατ. ευρώ, με την ΕΡΤ1 να κατακτά στο ίδιο διάστημα τη δεύτερη θέση στην τηλεθέαση.

Όπως αναφέρουν όμως οι πληροφορίες, για την απόκτηση των δικαιωμάτων η ΕΡΤ διέθεσε ένα ποσό 10 εκατ. Ευρώ, αφού για την μετάδοση είχαν καταθέσει προσφορές και ιδιωτικά κανάλια. Ετσι στον υπολογισμό κόστους- κέρδους, η ΕΡΤ βγαίνει ζημιωμένη και μάλιστα με το υψηλό ποσό των σχεδόν 3 εκ. Ευρώ.

Έμπειρα στελέχη του τηλεοπτικού χώρου είχαν προβλέψει την εξέλιξη και είχαν προτείνει στην κρατική τηλεόραση ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, να γίνει συνδιαχείριση του προϊόντος, την οποία απέρριψε όμως η νέα διοίκηση της ΕΡΤ.