Παπαθανασάκης: «Εξετάζουμε τεχνικό διευθυντή και μεταγραφές»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης μίλησε σήμερα στον «ARENA FM 89.4» μεταφέροντας τις σκέψεις του για την ομάδα ποδοσφαίρου. Αρχικά ο μεγαλομέτοχος των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε στη θετική έκβαση που είχε η απολογία της ομάδας του Ηρακλή: «Υπερασπιστήκαμε τη θέση μας απέναντι στους κανονισμούς της σούπερ λιγκ για το άναμμα των φωτοβολίδων. Το δικαστήριο πήρε μια σωστή απόφαση. Ο Ηρακλής δουλεύει σκληρά για να είναι εντάξει με όλους τους κανονισμούς και τους νόμους. Θα πρέπει να δουλέψουμε με τους οπαδούς μας πάνω σε αυτό το κομμάτι για να τους ενημερώσουμε τι συμβαίνει και ποιες είναι οι συνέπειες σε όλα τα γήπεδα που θα βρίσκονται. Εμείς θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να γήπεδα να γίνουν πιο ασφαλή με λιγότερους κινδύνους».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής και στις πιθανότητες το παιχνίδι να γίνει με κόσμο και από τις δύο ομάδες: «Άμα δεν αλλάξει τίποτα μέχρι τη Δευτέρα, μόνο οι Ηρακληδείς θα έρθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Η αστυνομία με είχε καλέσει και είχαμε μιλήσει με τον αρχηγό για το πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη μπάλα. Ήθελα να βρεθούμε και με τον πρόεδρο της άλλης ομάδας (σ.σ. Ιβάν Σαββίδη) για να συζητήσουμε αυτό το ενδεχόμενο για να έχουμε κόσμο και από τις δύο πλευρές αλλά άλλαξε την άποψή της η αστυνομία. Ο αρχηγός της αστυνομίας ήθελε να μιλήσει με τους δύο προέδρους και γι’ αυτό το λόγο έγινε η συνάντηση».

 

Για το λόγο που συναντήθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη απάντησε: «Ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ είναι οι μεγαλύτερες ομάδες στη Θεσσαλονίκη και εμείς ως πρόεδροι έχουμε ευθύνη και υποχρέωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τώρα που είμαστε στη σούπερ λιγκ θα έπρεπε να συναντηθούμε για να μιλήσουμε για τη φιλοσοφία της ομάδας μαζί με την αστυνομία για να δούνε τις προθέσεις μας. Ήταν μια συνάντηση γνωριμία, στο παρελθόν αρκετοί ήθελαν να μας συστήσουν τους δύο προέδρους αλλά ήρθε τώρα με αφορμή τη θέση της αστυνομίας».

 

Για τη βοήθεια του κόσμου: «Η ομάδα μας θέλει να έχει τους οπαδούς της σε όλα τα γήπεδα. Αυτό συμβαίνει στη Βόρεια Αμερική αλλά εμείς το βλέπουμε εδώ ως όνειρο. Μου αρέσει η έξαψη και το πάθος που υπάρχει στα γήπεδα, δεν μου αρέσει η βία που έρχεται. Πάνω σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψουν όλες οι ομάδες αλλά και εγώ ο ίδιος γιατί έχουμε μια υποχρέωση απέναντι στο ποδόσφαιρο».

 

Για την υπόθεση της αποχώρησης του Παύλου Μυροφορίδη: «Επειδή είναι μια υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια και είναι ανοιχτή δεν μπορώ να πω περισσότερα.  Έχουμε αξίες στον Ηρακλή και όποιοι τις μοιράζονται μαζί μας θα συνεχίζουν. Εξετάζουμε δύο περιπτώσεις τεχνικών διευθυντών για την ομάδα.

Αντιμετωπίζουμε θέματα που έχουμε από το παρελθόν και είμαι περήφανος έτσι όπως προχωράει η ομάδα. Για μένα ο Ηρακλής είναι η καρδιά και η ψυχή μου και αν μπορούσα να τα αφήσω όλα στον Καναδά, εκτός από τη Μητέρα μου, για να είμαι εδώ θα το έκανα. Ο Ηρακλής είναι τα πάντα για μένα, ο Ηρακλή μου έδωσε το συναίσθημα αυτό από τη στιγμή που ασχολήθηκα μαζί του».

 

Για το δέσιμό του με την ομάδα του Ηρακλή σχολίασε: «Για μένα που μεγάλωσα στο ελληνικό σχολείο και πήγαινα στην ελληνική εκκλησία ο Ηρακλής ήταν η επιτομή ήταν όλα αυτά που ένιωθα ως έλληνας. Το πάθος που έχω γι’ αυτή την ομάδα και το πως ζω την καθημερινότητα δεν θα μπορούσα να το είχα φανταστεί. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα ζούσα έτσι την ενασχόλησή μου με τον Ηρακλή. Είναι ένα συναίσθημα που αναζητούσα στη ζωή μου».

 

Για τους διοικητικούς αλλά και αγωνιστικούς στόχους δήλωσε: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι μια βάση που θα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και στρατηγική. Αυτά είναι τα στοιχεία που μας απασχολούν και θέλουμε να κάνουμε. Για την κουλτούρα που θέλουμε να περάσουμε, στηρίζεται στο εξαιρετικό και στη μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Όσο για τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς είναι να παίζει η ομάδα ποδόσφαιρο κατοχής και όχι αμυντικό «σαν τους 300 του Λεωνίδα». Να έχουμε παίκτες με ξεχωριστά προσόντα, γρήγορους και ανάλογα τη θέση που αγωνίζονται να είναι ηγέτες. Να παίζουν όλες οι ομάδες που έχουμε με τον ίδιο τρόπο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε παίκτες που θα προέρχονται από τις ακαδημίες. Ο Ηρακλής είχε μεγάλη παράδοση στην παραγωγή παικτών. Να αποτελέσουν την πλειοψηφία στην ομάδα μας. Γι’ αυτό το λόγο επενδύουμε στο κομμάτι των υποδομών και των εγκαταστάσεων. Να βρούμε τους κατάλληλους διεθνής παίκτες, ψάχνουμε σ’ όλο τον κόσμο και το κάνουμε τους τελευταίες δύο μήνες. Θα προσπαθήσουμε να γίνει ενίσχυση τον Ιανουάριο».

 

Για το όνειρο της κατασκευής του γηπέδου αλλά και της οργάνωσης στην ομάδα ποδοσφαίρου ήταν ξεκάθαρος: «Είναι μεγάλο όνειρό μου το γήπεδο. Είναι όνειρό μου να δημιουργήσω δουλειές στην Ελλάδα. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Το όνειρο μου είναι για τον Ηρακλή να αφήσω μια ομάδα που θα μπορεί να ζήσει για πάντα. Ανεξάρτητη και βιώσιμη οικονομικά. Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να υπάρχει πειθαρχία στα οικονομικά για να μπορέσουν να έρθουν παίκτες και να βοηθήσουν να ανέβει στη βαθμολογία. Η μετάβαση από την Football League στη Super League πρέπει να γίνει με την όσο το δυνατό καλύτερη σταθερότητα. Είναι χρονιά σταθερότητας».

 

Για την ταύτιση απόψεων που έχει με το οργανωμένο κομμάτι της Αυτόνομης Θύρας 10: «Ένα από τα πιο σημαντικά και έντονα ραντεβού που είχα κάνει ήταν όταν συνάντησα τους οπαδούς της θύρας 10. Εκεί που περίμενα να έρθουν 4-5 φίλαθλοι ήρθαν 50 και τους είπα ότι αυτό που σας λέω και υπόσχομαι θα είμαι ειλικρινής πιστός και αφοσιωμένος για τον Ηρακλή. Έτσι θα συνεχίσουμε. Κι αυτοί έχουν τις ίδιες αξίες και αυτά που κάνουν είναι από την αφοσίωση στην ομάδα. Σε ένα χρόνο τους είχα πει ότι θα είμαστε στη σουπερ λιγκ. Τώρα λέω ότι η ομάδα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και θα πρέπει να προχωρήσουμε γιατί έχουμε τις ίδιες αξίες».