Λουτσέσκου:«Έπρεπε να σηκώσουμε κεφάλι»

Για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, για την φυσική κατάσταση των παικτών του αλλά και για τις αλλαγές που έκανε μέσα στο παιχνίδι μίλησε ο Ράσβαν Λουτσέσκου, στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά σημείωσε: «Είχαμε από την αρχή τον έλεγχο, είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς, στη μοναδική φάση που είχε ο αντίπαλος, κατάφερε να σκοράρει. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, με υπομονή και με πάθος παράλληλα και δημιουργήσαμε 3-4 ευκαιρίες πέρα από τα γκολ που καταφέραμε να σκοράρουμε».

Πρόσθεσε ότι: «Στο τελευταίο 15-20λεπτο ξεμείναμε από ενέργεια και το παιχνίδι άνοιξε. Χωρίς να υπάρχει ισορροπία κι ακόμη κι αν ήμασταν κουρασμένοι έπρεπε να κρατήσουμε την ισορροπία, γιατί έτσι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε περισσότερο μπάλα. Σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε έχοντας πολύ λίγο χρόνο να δουλέψουμε μετά το παιχνίδι της Πέμπτης. Κρατάμε αυτό, ότι αντιδράσαμε καλά. Από εδώ και πέρα ξεκινάει ένα διάστημα πραγματικής δουλειάς για εμάς».

Σχετικά με το θέμα της φυσικής κατάστασης: «Δεν θέλω να μπω σε παραπάνω κουβέντα για αυτό το κομμάτι, είχαμε ένα ταξίδι, ένα παιχνίδι και μία κακή ψυχολογία. Προσωπικά έχοντας κάνει 9 προπονήσεις με την ομάδα και 4 επίσημα παιχνίδια, δεν ξέρω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά πρέπει να δουλέψουμε. Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους, για μένα, για εσάς, για τους παίκτες, για τη διοίκηση.

Πιθανόν να μην ήμουν εδώ αν τα πράγματα ήταν τέλεια και τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε, όχι μόνο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αλλά και πνευματικά και στην τακτική. Οι παίκτες μου έχουν ποιότητα, το έχουν δείξει αυτό όλα αυτά τα χρόνια, το έχουν δείξει κι εδώ. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια κομμάτια ιδιαίτερα εκτός. γιατί εδώ είναι χαρά μας να βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να παίζει και να αντιδράει, αλά εκτός έδρας έχουμε κάποια θέματα κι αν τα διορθώσουμε θα αλλάξουμε το επίπεδο της ομάδας. Θέλουμε την στήριξη όλων όσων είναι γύρω μας, του κόσμου, από εσάς, τον κόσμο που αγαπάει τον ΠΑΟΚ και όπως είπα και πριν οι παίκτες μου έχουν πολύ καλούς χαρακτήρες».

Για τις σκέψεις που έχει για τους Κωνσταντινίδη – Δεληγιαννίδη και για το γεγονός ότι ο Κρέσπο έπαιξε ξανά στα πλάγια σε κομμάτι του αγώνα, σημείωσε: «Είναι πολύ καλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, με ένταση αλλά χρειάζεται να βελτιώσουν κάποια πράγματα σε τοποθετήσεις. Βασίζομαι σε αυτούς και πρέπει κι αυτοί να δουλέψουν και να είναι 100% εδώ για την ομάδα.

Σήμερα ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, κράτησα περισσότερο επιθετικούς παίκτες γιατί θέλαμε να κερδίσουμε οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι. Η σκέψη μας ήταν αυτή, να έχουμε στον πάγκο παίκτες που να είναι χρήσιμοι αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό για εμάς. Το σκεπτικό ήταν να κρατήσουμε τον Κρέσπο και είχαμε και τον Πούγγουρα στην αποστολή, έτσι ώστε να μπορέσει να μπει κι αυτός αν χρειαστεί».

Για το πως σκεφτόταν το σημερινό παιχνίδι μετά τον αποκλεισμό της Πέμπτης: «Ήταν δύσκολες ημέρες, αλλά έπρεπε να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά και να επικεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι.

Τους ζήτησα να ξεχάσουν αυτό το παιχνίδι και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους με πάθος και απόλαυση. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα αν είσαι σωστός και δουλεύεις. Τους ζήτησα απλά τους τρεις πόντους, χωρίς να έχει σημασία το πως θα είναι το παιχνίδι και το τι θα γίνει, έπρεπε να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Ρωτήθηκε για τον Ελ Καντουρί και σχετικά με το πόσο έτοιμος είναι:«Ήταν στη λίστα γιατί είναι ένας επιθετικός παίκτης, έχει πολύ καλή γνώση της τακτικής. Για αυτό τον πήρα στην αποστολή αλλά και για να μπει στο κλίμα της ομάδας, της προετοιμασίας όλων αυτών…».

Σχετικά με το ροτέισον: «Εξαρτάται από την κατάσταση της ομάδας. Παίζοντας κάθε 3-4 μέρες είναι πολύ σημαντική η πνευματική φρεσκάδα του παίκτη κι αυτή η μεριά μπορεί να επηρεαστεί και από την φυσική κατάσταση. Αν αισθάνεσαι καλά, αντιδράς καλύτερα. Παίρνεις καλύτερες αποφάσεις, επιτίθεσαι αν αισθάνεσαι καλά, αλλιώς διστάζεις, οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτή την ικανότητα.

Από την άλλη είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα γκρουπ παικτών που θα είναι εκεί για να παίξουν. Ο καθένας έχει διαφορετική ποιότητα και μπορεί να δώσει κάτι άλλο στην ομάδα. Σαν γκρουπ μπορούμε να δώσουμε κίνητρο σε κάθε παίκτη. Για να παίξεις καλά, πρέπει να προπονείσαι και καλά. Κι αυτό σημαίνει να έχει όλο το γκρουπ καλές προπονήσεις κι αυτό θα γίνει αν ο καθένας περιμένει να παίξει στο επόμενο παιχνίδι.

Η προετοιμασία και η αξία κάθε αγώνα ανεβαίνει. Αυτοί είναι όλοι οι λόγοι που μπορεί να υπάρξει ένα ροτέισον. Μπορεί 2-3 παίκτες να παίξουν σε λίγα παιχνίδια και κάποιοι άλλοι να παίξουν περισσότερο.  Έτσι η φρεσκάδα κάνει τη διαφορά».

Για το θέμα του επιθετικού και αν ο ΠΑΟΚ προχωρήσει σε κάποια κίνηση: «Υπάρχουν λίγες ημέρες ακόμη, θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρουμε».